מחלת ניוון רישתית

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה

08/02/2000 | 10:14 | מאת: עדינה

בעקבות בדיקת ERG שנעשתה לי בעיניים, גילו שיש לי מחלת ניוון רישתית, כיום אין לכך כלל טיפול, והנזק הוא ששדה הראייה הולך ומצטמצם עד עיוורון, האם יש טיפול אלטרנטיבי שיוכל לנסות לעזור? האם אתם יודעים היכן אפשר למצוא חומר על כך באינטרנט?

08/02/2000 | 12:30 | מאת: יואל שניאור - נטרופת

עדינה שלום! יש לבדוק את נושא הזרימת דם בעין בכל המוקדים כולל לעצב הראיה. ע"מ לשפר את זרימת הדם (אולי בעיה מסכרת או ל"ד), תוכלי לקחת ויט' C עם פלבנואידיים ותוספת של חומרי הזרמת דם לכיוון הראש. בהצלחה וראיה טובה!

09/02/2000 | 15:24 | מאת: עדינה

תודה לך על תשובתך. לקחתי לתשומת ליבי, רשמת לקחת תוספת של חומרים שעוזרים לזרימת הדם לראש, אבל לא פירטת במה מדובר.... תודה, עדינה

08/02/2000 | 13:03 | מאת: רמי מור- הומאופט

עדינה שלום רב - זוהי הודעה דחופה. יש טיפולים חדשים ( קונבנציונלים בלבד ). בתחום הפרעות שדה ראייה !!! יש בידי את החומר הרפואי המתייחס לטיפולים הללו ! עלייך לפעול כדלקמן : רשמי על גביי אתר זה את ההבחנה הרלוונטית, וכן רשמי פעולות רפואיות שטופלת בהם. אני אקבל ממך את החומר, אחר כך אעיין בחומר הרפואי שבידי , המתייחס לחידושים בטיפול, ובמידה ואת נכללת בתחום אשר רלוונטי לעניינך ? אני אנחה אותך, לאן ואל מי לפנות . בכל מצב, מדובר בהפנייה לגופים ברפואה קונבנציונלית צבורית. בברכת החלמה, רמי מור

09/02/2000 | 08:50 | מאת: עדינה

רמי שלום, האם אתה שייך לצוות הפורום? הייתי אצל פרופ' מבי"ח שיבא שבדק את מצבי והוא מתמחה ברישתית ועצב העין, ואמר שכיום אין טיפול כלל (קונבנציונאלי), אז כיצד אתה יכול להבטיח לי שקיים? לא טופלתי בשום טיפול כיוון שאין. כיום אני סובלת מצמצום שדה הראייה שלי, אני רואה רק בחצי מהעין, יש מעין "ענן" בצידי העין. אני סובלת גם ממיגרנות וכאבי ראש רבים שיכול להיות שנובעים מכך, דרך אגב זוהי מחלה תורשתית, שילדיי גם סובלים ממנה חלקם כמוני וחלקם פחות. אם בכל זאת יש לך תשובה הגיונית עבורי אשמח שתחזור אליי.

מנהל פורום רפואה משלימה