שמרים
דיון מתוך פורום רפואה משלימה
טל שוב שלום, הייתי מעוניינת לברר מה הבעיה עם שמרים בתזונה המקרוביוטית? תודה
שלום מיכל שמרים פוגעים באיכותו של הלחם. לחם טוב שאינו תעשייתי אינו צריך שמרים בשביל לתפוח . שמרים הם חומציים ,מעוררי ליחה ויוצרי חום מבחינה אנרגטית. שימוש רב בהם עלול ליצור בעיות עיכול, נפיכות ולחות בגוף. טל
טל שוב שלום אני כל הזמן שומעת על דברים שהם חומציים (חציל, עגבניות, פלפלים) ועכשיו השמרים מה זה אומר חומצי איך זה משפיע על הגוף? ואם רוצים להשתמש בשמרים בבית לאפיה של בצקים,עוגיות (לאו דוקא לחם) ולהשתמש בקמח מלא או שיפון זה אפשרי? אני אמנם סובלת מהרבה ליחה (אולי בגלל סיגריות) אבל גם מאד סובלת מקור אז יש מצב ששימוש בשמרים, אפילו לא שימוש יומיומי יכול להתאים לי? ועוד 2 שאלות קטנטנות אמרו לי לא לאכול שום (אני לא זוכרת אם הסיבה היא שהוא מקרר או מייבש ) מה זה אומר מזון מייבש? כמו כן במשך חודש וחצי לא אכלתי מוצרי חלב האם אפשר לאכול מדי פעם לפחות גבינות צאן אם לא מוצרי חלב רגילים? ובאפיה אפשר להשתמש במגרינה או יש איזשהו תחליף מתאים? תודה טל מיכל
וטל שכחתי לציין (בעניין השמרים - שגורמים לנפיחות) שאני מאד רזה אני שוקלת כיום 42 ק''ג (עם לבוש) וגובהי 1.57 כאשר במשך החודש וחצי של המקרוביוטיקה רזיתי בין קילו לקילו וחצי (ובשבילי זה המון)