תזונה
דיון מתוך פורום רפואה משלימה
לפי הבנתי מקריוביוטיקה היא תזונה לפי הרפואה הסינית. וצריך לאכול הכל מבושל אני לא מבינה מדוע? הרי אומרים שבבישול הויטמינים הולכים? וממליצים לאכול למשל ירקות כמה שיותר טרי ? פרט לכך אובחנתי אצל רופאה כסובלת מקור פנימי (הגעתי אליה בעקבות התקפי חרדה ודימומים בין ויסתיים האם יש קשר בין סימפטומים אלו לקור פנימי והאם יש דרך נוספת לטיפול פרט לתזונה המיקרוביוטית שמאד קשה לי?
שלום מיכל המקרוביוטיקה היא שיטת תזונה שפותחה ביפן. מטרתה ליצור איזון בין "יין" ל"יאנג" בגוף והיא מחלקת את המזונות לקרים וחמים. במקרוביוטיקה לא מבשלים כל דבר. בישול לא הורס את המזון. בישול נכון כמו אידוי או טבילה בשמן רותח שומר על תכונותיו של המזון (המזון הוא לא רק וויטמינים). לדעת הסינים אכילה של ירקות קרים פוגעת בגוף שסובל מקור פנימי לעומת ירקות מאודים או מרק ירקות כתומים עם ג'ינג'ר שמחמם את הגוף ויחזק את האדם הסובל מקור פנימי. תזונה מקרוביוטית צריך ללמוד. היא פשוטה להבנה ולטעמי לא קשה לביצוע. אפשרויות נוספות הם שאר האפשרויות ברפואה סינית :דיקור , מוקסה ,צמחי מרפא וצ'י קונג-תרגילי נשימה ותנועה. בריאות ואושר טל
טל קודם כל תודה. הייתי רוצה לשאול שאלה נוספת, מדוע אבוקדו מעצם היותו פרי טרופי אסור לאכילה במקרוביוטיקה?