הקשר בין מחזור לבין ויטמינים ותזונה נכונה

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה

04/02/2000 | 02:29 | מאת: עדי

לפני כחודשיים שלושה התחלתי לקחת ויטמין E , פעמיים ביום כדור של 200מג" . זאת בנוסף לויטמין C שאני לוקחת תדיר כשנה וחצי. התחלתי לאכול סויה וטופו והשתדלתי לשמור על תזונה בריאה, סוכר חום דגנים כל בוקר וכו. שמתי לב שהזמן בין מחזור למחזור מתקצר. היתכן שיש קשר ? אם פעם זה היה 28 יום לפתע התקצר ל22 ,23 יום ,בין מחזור למחזור. האם זה טוב? והאם באמת יש קשר בין התזונה והויטמינים לזמני הופעת המחזור. חשוב לי לציין שאני מעוניינת להכנס הריון. האם יש תוספים נוספים ששומרים על בריאות האשה ומטפלים בנושא הפריון? בתודה מראש עדי

05/02/2000 | 07:42 | מאת: רמי מור- הומאופט

עדי שלום רב. יש קשר בין הופעה מוקדמת של מחזור לבין מזון !!! חוקר בניו יורק גילה קשר בין מזון מסויים לבין אקנה ! אקנה מושפע מפעילות הורמונלית של הורמונים נשיים, לרבות חוסר איזון בהם. המחזור החודשי מושפע אף הוא מאותם הורמונים, שמן נבט החיטה או שמן צמחי אחר המכיל ויטמין E וכן סוייה וטופו מכילים חומרים הקרויים פיטוסטרולים ( חומרים דמויי הורמונים ) הנקלטים ומזוהים בגוף כהורמונים. המלצה : בצעי ניטרול של הסוייה + ויטמין E מתוך התפריט, אפשרי לכך לגופך לשוב לקדמותו - מצבו טרם ההיתערבות " ההורמונלית " של הסוייה והויטמין. וכך תבחני את סדירות המחזור בדרך הטבע. לשאלתך בדבר מוצרי מזון לפריון ? תשובה ? לשם מה ? מי קבע שזה נחוץ לך ? אוליי זה יושב לך סתם כך בראש ללא סיבה אמיתית. חיזרי ושנני את תשובתי, ובסופו של דבר תגיעי לאותה מסקנה. בברכה, רמי מור

05/02/2000 | 22:00 | מאת: עדי

הי ד"ר קודם כל תודה על תשובתך. המחזור שלי סדיר מאד 28 ,29 יום לאורך שנים. האם יש לי בכלל צורך לצרוך ויטמין E סויה וטופו? אולי זה דווקא מקלקל? מודה, הודאגתי קלות בעקבות תשובתך. נטורופט אמר לי שןיטמין E טוב ועוזר לבריאות האשה, רחם, עור וכו. אולי אצלי זה גורם דווקא את ההפך???! התבלבלתי. אשמח לשמוע תשובתך. עדי

מנהל פורום רפואה משלימה