אוקופונטורה

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה

24/06/2000 | 14:39 | מאת: מאיר

היתי מעונין לקבל מידע על הטיפול באוקופונטורה, מה מי איך ומה דעתה של הרפואה הקונבנציונלית על זה. תודה על העזרה מאיר.

24/06/2000 | 18:55 | מאת: יוסף

למאיר שלום! הרפואה הסינית מורכבת מ- 5 שיטות טיפול: צמחי מרפא (כול מינרלים וחלקי בעלי חים), תזונה, עסוי (טווינא), ריפוי בתנועה (טאי צ'י וצ'י קונג) ודיקור (כולל מוקסה – צמחים מיובשים המובערים בשיטות שונות על הגוף). מטרת כל שיטות אילו היא שמירת איזון הגוף וההרמוניה שבין הגוף והנפש למניעת מחלות. על פי הסינים טיפול במחלה משול לבניית סכר בעת שיטפון. שיטת הדיקור כשיטת ריפוי הומצאה ככל הנראה בחופה המזרחי של סין ליפני כ- 2000 שנים. על פי הסינים הגוף בנוי מרשת ענפה (וכמעט אין סופית) של תעלות אנרגיה המכונים "מרידיאן" ומקושרים בינם ובין איברי הגוף. האנרגיה והדם אמורים להיות בשפע וזרימתם צריכה להיות הרמונית וללא כל הפרעה. מחלה מוגדרת כמצב של חוסר איזון בין אנרגיות שונות בגוף ועימדון (תקיעות) של האנרגיות. ניתן לאזן את מצב האנרגטי של האדם בין היתר גם בעזרת דיקור ע"פ נקודות הנמצאות על פני חלק מהמרדיאנים ובכך למנוע מחלה או לטפל בה. קיום נקודות הדיקור הוכחה בבדיקות התנגדות חשמלית וגם בצילומים במיקרוסקופ אלקטרוני שנערכו בגרמניה. בצילומים נראים נקודות הדיקור כקונוסים החודרים לגוף משטח החיצוני של העור. בשנת 1911 התחוללה מהפיכה שלטונית בסין ושלטון של קיסרים בא לסיומו לאחר 4000 שנים. בשנת 1914 בעקבות צעדים הננקטים כנגד כל המייצג את שלטון הקיסרים נמלטים מסין הרופאים המסורתיים למדינות הגובלות לסין וכך קרה שמהרפואה הסינית התחילו להתפתח שיטות שונות של דיקור כמו הוייטנמית, יפנית, קוראני ועוד. רק בשנת 1944 עם עלית הקומוניסטים לשלטון חוזר מסורת האבות ואיתה הרפואה המסורתית. ב- 1950 בתי ספר לרפואה המערבית והסינית מתאחדים ולכן ניתן להבחין בכל בית חולים בסין ריפוי מסורתי במקביל לריפוי מערבי מודרני וכאן ניתן להבחין בשילוב שיטות רפואיות לטובת החולה. הפילוסופיה של הרפואה היונית שממנה התפתחה הרפואה במערב ובטעות אנו מכנים אותה כקונונציונלית (קונונציונליות משתנה ממקום למקום ומזמן לזמן), שונה מפילוסופיית הרפואה הסינית או המזרחית ולכן. כיום ניתן לראות בכל בתי החולים וקופות החולים מרפאות לרפואה משלימה בכלל ובפרט רפואה סינית. לפני קבלת טיפול חשוב לברר עם המטפל מוסמך לרפואה סינית (בוגר של ארבע שנות לימוד של רפואה סינית) השייך לאיגוד המרפאים הסינים הישראלי. בריאות ועושר, ד"ר יוסף תומר

27/06/2000 | 13:23 | מאת: זיוה וזאב,

שלום מאיר, ספר טוב בתחום הוא "בין שמים וארץ" ויש גם רבים אחרים. אי אפשר במסגרת זו לתת לך קורס ברפואה סינית. דעתה של הרפואה הקונבנציונלית לא חשובה ולא רלבנטית לענין מפני שהמניע הוא כלכלי ןחוסר הבנה למטריה. זיוה וזאב

מנהל פורום רפואה משלימה