דיאטת אוקפלטים

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה

19/01/2000 | 10:01 | מאת: רונית

שלום רב הייתי אצל רופא נשים ועקב בעייה שיש לי הציע לי לעשות דיאטת אוקפלטים ולקחת כדורי ציטראל, כחצי שנה לפחות. מה כולל דיאטה זו וממה יש להמנע? הוא אמר לי שצריך להמנע גם מעגבניות, אני סובלת מעצירויות ואוכלת הרבה עגבניות שעוזרות לי לכך. האם יש מזון תחליפי שיוכל לעזור לי בבעיית העצירות עקב הפסקת אכילת עגבניות ,וכמו שאמרתי ממה עוד יש להמנע? תודה מראש

19/01/2000 | 22:47 | מאת: יואל שניאור - נטרופת

רונית שלום! האם ממה שאת סובלת זה עצירות או משהו אחר כגון: אבנים בכליות או בכיס המרה או חסימה דומה? בכל מקרה אני ממליץ לך לפנות ליעוץ מקיף יותר היות ותשובה שניתן לתת לך היא כללית מאוד וקשה לדעת למה את חותרת..... ישנם קבוצות מזון המכילים חומרים שונים ממשפחות שונות והם אלו שלעיתים עושים בעיות, לדוגמא עגבניות, חצילים או כרוב כרובית סלק וכד שבהם ישנם חומרים שאינם טובים למצבים מסויימים. בכדי להתגבר על העצירות יש לצרוך אצידופילוס בידופילוס ואם תמצאי בנוזל יותר טוב, תוכלי לקחת ויט' C וכמובן לעבוד טוב על התזונה (סיבים תזונתיים והרבה מים). ישנם עוד פתרונות אך נתחיל מהקל לקשה. בנתיים בהצלחה ודווחי לנו על התפתחות ונעדכן.

20/01/2000 | 08:29 | מאת: רונית

תודה על תשובתך, הבעיה שאני סובלת ממנה היא בעייה גניקולוגית של 4 נקודות עצבים רגישות בכניסה לנרתיק, הגורמות לכאבים בזמן קיום יחסים, הרופא המליץ לי לעשות דיאטה זו כדי לנסות לפתור את הבעייה בדרך קלה יותר. בנוסף אני לוקחת כבר חודש וחצי כדורי אסידופילוס 40+, וכדורי שום. שותה יחסית הרבה ואוכלת 3 ארוחות ביום מסודרות וטובות במקום עבודתי. האם דיאטה זו כוללת גם פירות הדר ? האם אני צריכה להמנע גם מכל מה שסובב את העגבניות כמו קטשופ ? פיצה ? בעבר לקחתי קלציום מגנזיום וזה לא עזר לי משום בחינה. האם אתה ממליץ לי להמשיך לקחת אסידופילוס? בנוסף אני רוב שעות היממה רעבה (דרך אגב אני בחורה רזה למדי 50 ק"ג, גובה 1.65) אם אני אוכלת ארוחה ללא קמח או מאפים אני נשארת רעבה בסוף הארוחה או כחצי שעה לאחר מכן, למרות שאני שותה בזמן הארוחה, הפחד שלי שבסוף אשמין, האם יש לך מזון כלשהו שאני יכולה לאכול בין הארוחות שיעזור לי לשבוע ולא להרגיש נפוחה ?? תודה מראש

מנהל פורום רפואה משלימה