פסוריאזיס

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה

30/11/1999 | 00:46 | מאת: פזית

מזה שנים אני סובלת מפסוריאזיס תוך נסיונות לטיפול במשחות זפת הקרנות UV סטרואידים שיזוף בים המלח ומה לא ! עם שיפור קל בלבד ! לאחרונה התחלתי בשילוב של משחה ממקור צמחי ודיקור סיני במכון בתל אביב וראה זה פלא השיפור ניכר ולא רק במקומות המרוחים במשחה אלא בכל הגוף נעלמים הנגעים ! שאלתי אם אין כאן איזה הורמון כגון STEROIDES או ACTH עם השפעה סיסטמית במשחה ? איך אוכל לברר זאת בטרם אמשיך בטיפולים האלה ?

30/11/1999 | 22:30 | מאת: יואל שניאור - נטרופת

פזית שלום! לא אוכל להתייחס למשחה שהינך משתמשת ולבדוק את מרכיביה היות ולא כתבת את שמה! בכל מקרה הטיפול במחלה זו צריך להיות מבוסס על 2 עקרונות: 1. טיפול פיזי - משחוות וקרמים וכד' כולל הומאופטיה צמחי מרפא ועוד.... 2. טיפול בפן הנפשי - רגשי. יש היום הרבה מחקרים המאשריםםם כי התפרצות המחלה נובעת מרקע נפשי ירוד. אם תקחי את חייך לאחור ותראי מתי החלה המחלה ונסי לסיטואציות שהיית בהם כנראה תצליחי לזהות כשל רגשי. ובזה אפשר לטפל ("לסלוח לעבר") בקינסיולוגיה או בדמיון מודרך ואני מעריך כי שיעור חייך יביא לשינוי הפיזי במחלה. ישנם היום הרבה תכשירים המסייעים למחלה, אם על בסיס אלו-ורה או חומרים אחרים, יש חשיבות לנושא התזונה ולבדוק אם אין רגישות למזונות המביאים לאלרגיות ובכך מחזקים את סימיני המחלה. בהצלחה.!

01/12/1999 | 09:22 | מאת: משה

מהי קינסיולוגיה ?

02/12/1999 | 03:25 | מאת: מרת_טוני

היי פזית, אני חיה עם פסוריאזיס שנים רבות, אך לא עברתי את כל הטיפולים שהזכרת. שאלתי אליך האם הטיפול האחרון שלך הוא במכון פרטי בת"א שבראשו עומדת אישה דוקטור? (שהיא כימאית או ביולוגית?) אני שואלת מפני שניסיתי לאסוף מידע לגבי הקליניקה הזו. תודה

31/01/2000 | 00:32 | מאת: פזית

התשובה לשאלתך היא לא ! מדובר במרפאה שבראשה עומדת רופאה הסובלת מפסוריאזיס בעצמה !

27/12/1999 | 05:20 | מאת: רמי מור הומאופט

שלום רב לפזית ולשאר חולי הפסוריאזיס. ברצוני לומר בצורה חד משמעית כי חל איסור חמור בדבר שמוש בסיטרואידים במחלת הפסוריאזיס. הדבר גורם למספר סיבוכים קשים במחלה לרבות מצב הקרויי . "אריטרודארמה ". כמו כן, תכשיר הסטירואיד משנה את אופי הנגעים, דהיינו : הפסוריאזיס שלך ישנה את צורתו. התקשרי עימי, ואבחן עבורך טיפול אלטרנטיבי היעיל למדיי ללא כל משחות. בברכה רמי מור הומאופט-8441908 - 04

15/04/2000 | 01:20 | מאת: .דר' משה גרינבאום

רמי מור היקר . חסרת לנו .התגעגענו אליך עד מאוד . אני מבקש שתימנע מהפחדת אנשים מטיפול בסטרואידים מכיוון שישנם אנשים רבים בעולם שרק טיפול בסטרואידים מחזיק אותם בחיים או נותן להם זמנית צלם אנוש . אני מקווה שתסכים עימי שמתן סטרואידים נותן תופעות לוואי רבות ואפילו יוצר בעיות רפואיות אחרות , אך בלית ברירה משתמשים הרופאים גם באמצעי זה תוך לקיחת סיכון מחושב של תועלת מול נזק ובמינונים המינימליים הדרושים . להלך איימים על הציבור ובכך למשוך לקוחות אומללים למספר הטלפון שלך אינו אלא מעשה איגנורנטי לכאורה ופרסומת לשמה מתוך הפורום הזה .

מנהל פורום רפואה משלימה