בעיה במערכת החיסון?

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה

06/01/2000 | 18:49 | מאת: רונית

שלום, לאחרונה נתקלתי בכמה בעיות רפואיות בכמות מדאיגה : 5 פעמים UTI ב4 חודשים, סינוסיטיס קשה, אקנה של מבוגרים, ופטרת העור יש לציין שאין שינויים מיוחדים בחיי ובדיקות הדם הכלליות שעשיתי יצאו תקינות. אני אפילו בדיאטה מאוזנת ( יש לי עודף של 15 ק"ג בלבד). אני לא יודעת מה לעשות הלאה, האם יש בעיה כללית יותר? איך לבדוק? למי לגשת ? כל רופא מומחה פונה מהזוית שלו לעניין. תודה על התשובה רונית

07/01/2000 | 07:43 | מאת: רמי מור, הומאופט

רונית שלום רב. אפשר לשפר את מערכת החיסון !!! אל תתייאשי !!! הסוגיות שאת מעלה הן לא בהיכרח מעידות על כשל חיסוני. אך הופעתם בסמיכות זמנים קרובה, יכולה לרמוז על שנויים אוליי חיסוניים / הורמונלים. לא ציינת מה גילך, הייתי שואל : האם את בפתחו של גיל המעבר/ או כבר בתוכו ? יש ברשותי טיפול יעיל בסינוסיטיס על כל סוגי מרכיביו הפתולוגים ! יש ברשותי טיפול אגרסיבי מאד נגד פטרות עור - משמיד כמעט כל סוגי הפטרות ! ובמידה ויהיו סימנים אובייקטיביים ואחרים, על פי ספירת דם אימונולוגית, אשפר לך את כושר ההתנגדות דהיינו: לשפר את מערכת החיסון. התקשרי עימי בהתאם לפרוט שעות עבודתי כדיי שאפשר יהיה לדון בבעיותייך ביתר הרחבה. בברכה. רמי מור - הומאופט. 8441908 04 בימים: א- ה בשעות 9.00-19.30 בלבד.

10/01/2000 | 08:50 | מאת: אורנה גורן- רפואה סינית

רונית שלום, עפ"י כל הסימנים ולפי העייניים הסיניות את סובלת מלחות חמה הכוללת את הסינוסיטיס UTI, ואפילו את עודף המשקל. אקנה, פטריות ואגזמות גם הן מאותו מקור. ניתן לטפל בבעיה ע"י התאמת תזונה, דיקור וצימחי מרפא. אשמח לענות ביתר פירוט באם יהיו שאלות נוספות. אורנה

10/01/2000 | 09:02 | מאת: אורנה גורן- רפואה סינית

רונית שלום, עפ"י העיניים הסיניות, הינך סובלת מלחות חמה, הכוללת באופן בלתי מפתיע UTI, סינוסיטיס, אקנה, ואגזמות. וכמו כן גם עודף המשקל הוא לחות. ניתן לטפל בבעיה ע"י התאמת תזונה, אקופנטורה וצימחי מרפא. אשמח לענות על שאלות נוספות אורנה

10/01/2000 | 22:50 | מאת: אורי אלישר, L. AC,רפואה סינית

רונית היקרה. הסמפטומים שאת מתארת תואמים - כפי שביארה כבר אורנה גורן - את המונח "לחות חמה". זהו מונח ציורי השייך לטרמינולוגיה הסינית. אותה 'לחות', (המהווה מבחינתו פולש, או מחולל מחלה, שמקורו מחוץ לגוף) חודרת פנימה בעיקר ע"י תזונה. ברגע שהמזון קשה לעיכול או בעל ערך ירוד, מתקשה המערכת להפיק ממנו דם ואנרגיה, ממש כמו מכונה שאמורה להפיק מוצר משובח מחומר גלם איכותי, ומקבלת במקומו חומר גלם ירוד. התוצאה: מוצר קלוקל - 'לחות' או 'ליחה'. הגוף מתרגם את נוכחות ה'לחות' במגוןן ביטויים פתולוגים: כולסטרול ושומנים, חומרי פירוק שונים, דלקות, פטריות, הפרשות למיניהן, ועוד. אותה נוכחות זרה שנתקעה במערכת יוצרת עומס תפקודי והתוצאה היא חום. מכאן השילוב לחות-חמה. דלקות ופטריות למיניהן מאפיינות יותר את הלחות החמה מאשר את הלחות הקרה (כן, יש גם כזאת...) אבל זה כבר מחייב בירור שאשמח לערוך לך על גבי הפורום. אז ממה להימנע? אני חושד שאת צורכת כמויות נכבדות של מוצרי חלב. כדאי לך להפסיק. ערכי ניסוי של חודשיים, ותראי מה יקרה. ממזון מטוגן, שמן, קר ומתוק (כולל פירות) כדאי להימנע גם כן. כדאי להרבות בשתיית תה ירוק (של ויסוצקי - בתפזורת, לא החדש והלפלפי - 7 ש"ח), יש לו איכות אנטי ויראלית/חיידקית/פטרייתית חזקה. במקום חלב כדאי לעבור לחלב אורז ('RICE DREAM', כיוון שלאורז יש נטיה לייבש ולנקז לחות, ע"פי הרפואה הסינית) אני ממליץ לעבור לתזונה המבוססת על שילוב של דגנים מלאים וקטניות, להחרים מוצרי חלב ולהפחית כמה שניתן בשר (אין בעיה עם דגים, וגם ביצה כל יום תדאג שלא תאבדי B12). רונית, אני לא יודע מה יחסך לתזונה, וברור לי שאני מוסר לך נאום קצת בומבסטי, אבל אי אפשר להתעלם מכך שמה שאנחנו, הוא מה שאנחנו אוכלים. אשמח לענות לך על שאלות נוספות אורי.

מנהל פורום רפואה משלימה