תרופות טבעיות לבעיות מתח

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה

05/01/2000 | 21:58 | מאת: המתעניין

שלום האם ישנן תרופות טבעיות לטיפול בבעיות מתח. תרופות שאינן מרדימות?

05/01/2000 | 22:15 | מאת: יואל שניאור - נטרופת

שלום. ישנם הרבה מאוד כאלה, אולם, יש לברר את מהות המתח ולמנוע אותו, עם זאת, ישנם אמצעים נוספים מעבר ל"תרופות טבעיות" כגון: לימוד הרפיה, כל תרפיות המגע, פרחי באך, שמנים ארומטיים ועוד.... בתוספי המזון ישנם: קומפלקס ויט' B, גינסינג' סיבירי או אמריקאי, תמצית רודיולה, וצמחי מרפא נוספים כגון: וילארין, פסיפלורה, טליה ועוד..... אמשח לעמוד לרשותך לייעוץ נוסף.

10/01/2000 | 22:45 | מאת: רוני

האם הורמוני מין מסוג פרוגסטרון, הניתנים באופן מלאכותי עלולים לגרום למצבי סטרס מוגברים? אם כן, מה היית ממליץ כמניעה ?

06/01/2000 | 13:42 | מאת: אלכס מאור

על מתח ותכשירים ללא תופעות לוואי התמכרות וכו קרא באתר סולגאר המצ"ב http://www.solgar.co.il/conditions/stress.htm

10/01/2000 | 23:19 | מאת: אורי אלישר, L. AC,רפואה סינית

מתעניין יקר! לפני שאציין תכשירים טבעיים למניעת מתח (ותכשירים טבעיים שאתה אולי נוטל בלי לחשוב על כך שיוצרים מתח), בוא נראה מה נתן לנו הטבע. הוא נתן לנו מח, ובלוטות אדרנל. הוא נתן לנו שפע של חומרים דמויי מורפיום (אנדורפינים ואנקפלינים) שהשפעתם מפוגגת מתח, מרגיעה ומשכחת כאב. הוא חנן אותנו במערכת עצבים פרה-סימפטתית שגירוי שלה משרה תחושות ריחוף, או 'סתם' רדמומיות מענגת. הוא העניק לנו נוירוטרנזמיטורים כמו סרוטונין, שאחראים על תחושת רווחה נפשית. רגע, אל תיכנס למתח. חשוב לי להראות לך שאתה בית מרקחת מהלך לתרופות טבעיות לרוגע. השאלה היא איך מגיעים לרוקח. אחד האמצעים הבדוקים, הנפוצים, והפשוטים ביותר הוא פעילות גופנית מתונה. שכח מספורט תחרותי ומענפי "אתגר" למיניהם, שמטרתם להביא את גופך וראשך עד לסף הגירוי, ומעניקים תחושת פורקן קצרה שמלווה ב'קריז' לעוד מנת מאמץ, ולעוד אחת, וכו'. הליכה מאומצת, ריצה, שחיה, כדורסל או ריקוד, שבהחלט יגרמו לך להזיע (לא הזעת - לא נחשב), יגרו את יותרת הכליה שלך להפריש חומרים שיגרמו לך להרגיש טוב, פשוטו כמשמעו! שלא לדבר על הערך הבריאותי הענק, ועל הפיגורה :)) חשוב מאוד להכניס את הפעילות הגופנית לאורח החיים ולא לעשות אותה פעם במילניום. אם אתה לא בכושר, עשויים לחלוף מספר ימים עד שתרגיש את ה'תיגמול' שיעיק לך גופך אסיר התודה. אגב, אני אישית ממליץ על עיסוק באומנות לחימה, מסיבות שאפרט אם תבקש. קפה, ידידי, מעלה סטרס. נסה תה ירוק. תכשיר טבעי מובחר הוא ההיפריקום ('פרע' בעברית), שהאינטרנט מלא עבודות מחקר אודותיו. מסתבר שהצמח הזה מעלה את רמות הסרוטונין במח (זה החומר שאחראי על תחושה טובה ומונע חרדות/דכאונות/ דכדוכים ומתחים) באירופה הוא נרשם כתחליף לתרופות פסיכיאטריות! לא רק שהוא חסר תופעות לוואי, הרי שיש לו גם תכונות המחזקות את המערכת החיסונית, על משקל אכינצאה/פרופוליס :)) בתי מרקחת שונים מוכרים אותו תחת שם מותג שונה. בקש היפריקום וידעו מה לתת לך. יאללה, צא לסיבוב הריצה יומי שלך. שלך, אורי.

מנהל פורום רפואה משלימה