טרשת עורקים קשה

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה

04/01/2000 | 17:50 | מאת: קובי

אני סובל מזה מספר שנים מטרשת עורקי הלב במצב קשה עברתי 5 צינתורים עם בלון בעורק היורד ובעורק ימיני השתילו סטנטים ואני עדיין סובל מכאבי חזה קשים לא מסוגל ללכת יותר מ 200 מטר ללא כאבים הקדיולוגים שלי לא ממליצים יותר על צינתורים חוזרים או על ניתוח מעקפים. האם נגזר עלי לסבול או שיש לך אולי מה להציע? המון תודות מראש

05/01/2000 | 22:09 | מאת: יואל שניאור - נטרופת

קובי שלום הטיפול בטרשת עורקים הינו בעיקר מניעה או עיכוב תהליכים. עם זאת, ניתן ולו במעט לעזור בנושא הכולסטרול, טריגלצירידים, דילול דם וכו'..... ישנם מספר תרפיות לכך והעיקרית הינה תזונה וסופלימנטים (תוספי מזון) וצמחי מרפא וכמובן יש את השמנים ועוד. העיקריים לעינן התוספים הם: ויט' E, סלניום, שום, ברומלין (אנזים), תמצית זרעי ענבים, מגנזיום ציטראט וכרום פיקולינט בתזונה: צימצום צריכת שומנים, סוכרים פשוטים, אלכוהל, עישון ולהרבות בפירות וירקות טריים. זה בקיצור נימרץ - לייעוץ נוסף ומינונים אשמח לסייע לך באופן אישי.

07/01/2000 | 08:05 | מאת: רמי מור, הומאופט

שלום רב קובי. חובה עלייך לבצע את הפעולות הבאות !!! קרא בהזדהות רבה את בעייתך בנושא טרשת עורקים, 1) פנה לרופא המטפל ( מומלץ לרופא הקרדיולוג ) ובקש לבצע בדיקת הומוציסטאין, ובנוסף בקש לבצע בדיקת גורמי סיכון נוספים ( לא התכוונתי לטרגליצרידים וסולסטרול - זה בטוחני נעשה ויעשה ). 2) כאמור : בדיקת גורמי סיכון נוספים, אלה התגלו בשנים האחרונות, ואל היו ידועים למדע. יאמר כי הבדיקות הללו נעשות אוטומטית בבתי חולים. כוונתי לבדיקת הומוציסטאין...ושתי בדיקות נוספות חדשות. 3 ) בטוחני שאתה נוטל כדורים מקבוצת נוגדי הקרישה, אי לכך אסור...אסור....אסור..לך ליטול שמן דגים ! 4) אתה יכול ליטול כדור אחד של ויטמינים זה בהחלט יכול להספיק אפילו כדורי צנטרום...צנטרום בלבד. בעת מחסור בחלבון ( אנזים - לא הלאה אותך בשמו, זה לא יאמר לך כלום ), נוצרות המרות של מעבר בין חומצות אמינו : במעבר מהחומצה מתיונין לציסטאין. כאמור בכדור אחד של ויטמינים צנטרום: יש את שלושת המרכיבים הבונים את האנזים. ויטמין b-B חומצה פולית, וויטמין B-12 . אין טעם לקחת יותר מדיי מבחינת המינון. הסיבה לכך: הגוף יסלק באמצעות השתן את העודפים אם תרצה או לא תרצה. למידע נוסף. תוכל להתקשר עימי רק בימים א-ה בשעות 9.00-19.30 בלבד...בלבד. רמי מור הומאופט. 8441908 04

06/01/2000 | 13:45 | מאת: אלכס מאור

קרא כתבה נרחבת שכתבתי על הומוציסטאין כולסטרול ומחלות כלי דם של הלב בנוסף הנחיות לטיפול בטרשת עורקים http://www.solgar.co.il/library/articles/bighomo.htm and http://www.solgar.co.il/conditions/atherosc.htm

16/01/2000 | 14:08 | מאת: רמי מור הומאופט

קובי שלום רב. קראתי שוב ושוב את ענייך כפי שהובא כאן לראשונה ב 4.1.00 , ואתה פותח את פנייתך בהודעה בדבר 5 צינטורים שעברת עקב טרשת עורקים קשה. קובי שים לב לקושי העומד בפניי ובפני עמיתיי שניסו להשיא לך עיצה. 1) אתה פונה בבקשת עזרה אלטרנטיבית אחרי 5 צינטורים. פנייתך זו אחרי 5 ציטורים מעידה על מחלת לב איסכמית קשה למדיי הגובלת באי ספיקת לב לנוכח התלונות. אוליי אילו פנית אחרי הצינטור הראשון / השני מצב העורקים היה שונה וטוב יותר מאשר כעט. 2) לא ציינת באם אתה סובל מלחץ דם גבוה או סכרת או מחלת לב בקרב בני המשפחה המעידה על גורמים גנטיים / איסכמיים. באם אתה סובל מלחץ דם גבוה, ציין באתר זה ואכתוב לך הנחייה לרופא המטפל בדבר שתי בדיקות חדשות שיש לעבור לצורך איזון לחץ הדם. 3) האם אתה סובל מקרשיות יתר ? האם אתה סובל משומני דם וכולסטרול ? ולבסוף עניין ההומוציסטאין אף הוא דורש אבחון, ובמצבך בטוחני כי המערכת הרפואית לא תערים קושי בבדיקה הכל כך חשובה. אוסיף ואומר כי לאחרונה הופיע מאמר רפואי המייחס רמה גבוה של הומוציסטאין כפועל יוצא של מחלת לב. דהיינו : ההומוציסטאין נגרם עקב טרשת עורקים - ולא כפי שסברו עד כה, כי ההומוציסאין גורם לטרשת. על זה נשאל כולנו, מי נגד מי פה ? מוצע לך לבחון את כל האמור לעי"ל בתקווה שתוכל להפיק תועלת ורפואה שלימה. בברכה רמי מור - הומאופט.

מנהל פורום רפואה משלימה