לשון גאוגראפית

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה

08/02/2013 | 14:56 | מאת: לירון

בערך בחודש החמישי להריוני הופיעו מעין "כתמים" על הלשון שלי הדבר לווה בצריבה קלה, כמו כן הכתמים שינו את גודלם וצורתם, הצריבה וה"כתמים" הללו הוחמרו באופן משמעותי כאשר אכלתי אגוזי מלך ובוטנים, היום אני נמנעת ממזונות אלו לחלוטין!! מאז הופיעו כתמים אלו לראשונה חלפו שמונה חודשים, הכתמים הולכים ושבים. לפי תמונות שראיתי ברשת זה נראה לי כמו לשון גאוגראפית... הרופאים שולחים אותי מפה לשם מבלי לספק לי תשובה מה זה... למי עליי לפנות?? כדי לקבל אבחנה מדוייקת ולטפל??

16/02/2013 | 18:45 | מאת: ד"ר גיל וינבאום (ND-CA)

שלום לירון, מאוסף התסמינים שאת מציינת, כנראה מדובר בבעיה בפרוק השומנים בגוף. לכן, נכון את עושה כשאת נמנעת ממזונות שומניים. באופן כללי עפ"י הרפואה הסינית: קצה הלשון מצביע על מצב הלב, האזור שצמוד לקצה מצביע על מצב הריאות. מרכז הלשון מצביע על מערכת העיכול (טחול וקיבה) החלק האחורי מצביע על מצב המעיים ובסיס הלשון מצביע על מצב הכליות ושלפוחית השתן.צידי הלשון מצביעים על מצב הכבד וכיס המרה. בהתאם למיקומים של הכתמים על לשותך את יכולה לקבל כיוון לגבי אברי הגוף הבעיתיים. בכל מקרה, אני ממליץ בחום כי תיפני למטפל מוסמך ברפואה סינית, שם תעברי אבחון לשון מקיף ובנוסף תעברי תשאול מקצועי ובדיקת דופק. מקווה שעזרתי,רק בריאות. ד"ר גיל וינבאום (ND-CA) 1-700-700-267 www.mashlima.co.il

מנהל פורום רפואה משלימה