אי סבילות לריחות (רגישות לכימיקלים)

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה

13/08/2011 | 01:18 | מאת: דניאלה

שלום רב, אני בת 29 ומילדות סובלת מרגישות קיצונית לריחות שמקורם בכימיקלים (בשמים, אצטון, אקנומיקה, סיגריות וכו'). הדבר מתבטא במיגרנות קשות. ניסיתי לאורך השנים טיפולים שכללו טיפול בריפוי בעיסוק, כדורים נגד מיגרנה ואפילו טיפול פסיכולוגי והיפנוזה. דבר לא עזר ובנוסף חוש הריח שלי מאד מפותח. האם ישנה דרך לשבש את חוש הריח, לגרום לו להיות חלש יותר? יש לציין שאני סובלת מאד והדבר פוגע מאד באיכות חיי. תודה רבה!

16/08/2011 | 23:05 | מאת: טל בלו

שלום דניאלה ברפואה הסינית חוש הריח מיוחס לריאות ולמעי הגס וליסוד המתכת. אני לא חושב שצריך להחליש את חוש הריח שלך, אלא לגרום לכך שלא יהיו לך מגרנות תוצאת חוש מפותח זה. ממליץ לך להתיעץ עם מטפל/ת ברפואה סינית באיזור מגורייך טל

21/08/2011 | 18:17 | מאת: יוסף

דניאלה. יש פתרון פשוט ניתוח אף הפוגם בריריות האף שהם מכילות סנסורי הרחה , אפשרות אחרת לבצע טיפולי דיקור להקהתת חושי הריח , חשוב לדעת האם עירנית באופן חריג, כמו כן מידע חשוב הוא איזה סוג מיגרנה חמה /קרה , מיקום המיגרנה בראש מצביע על האיבר הפעיל המעורר את הרגישות. בברכה, יוסף רחמים מטפל בכביר רב תחומי

21/08/2011 | 20:29 | מאת: דניאלה

אני לא עירונית באופן חריג, אפילו יחסית אדם שקט. היגרנה וכאבי הראש הם לוחצים ועל צד אחד של הפנים+העין. כשזה קורה כל דבר מפריע לי, אפילו אורות ורעשים. הכל כל מדקר ידע לעזור בבעיה זו?

מנהל פורום רפואה משלימה