טופו וסויה

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה

10/03/2000 | 03:33 | מאת: מיכל

שלום לאחרונה הבחנתי שמוצרי הטופו והסויה נכנסו יותר ויותר לתודעה. קודם כל מה ההבדל בין השניים? האם חלב סויה יכול להוות גורם בריאותי לנשים בהריון?או המעוניינות להכנס להריון? האם אכילה מוגברת מהם מזיקה? מה המינון ה"טוב" ? אשמח להסבר מבהיר תודה

12/03/2000 | 01:46 | מאת: ד"ר יהושע אלבז (N.D)

מיכל שלום. טופו הינו מוצר שעשוי מפולי מסויה שעברו תהליך התססה והפרדת חלבון. הטופו הוא מעין גבינה (לא חלבי) בעלת טעם ניאטרלי את הטעם היא מקבלת מתוך התבשיל שאליו היא מוכנסת וכמובן ניתן לאכל אותה ללא בישול. גבינת הטופו עשירה בסידן ז מ י ן לגוף וכן בפיטאסרוגנים ( ההורמון הנשי). מחקרים הוכיחו כי בקבוצת הנשים שתפריטן הכיל באופן קבוע סויה נפסק המחזור בגיל מאוחר יותר והן חלו פחות בסרטן השד מאשר נשים שאכלו מעט או נמנעו לחלוטין ממוצרי סויה. בביה"ח הדסה עין כרם נערך מחקר לבדיקת יעילותם של מוצרי הסויה ובראשם הטופו " מדובר בסוגי מזון המכילים תרכובות עשירות בהורמון הנשי אסטרוגן," אומר ד"ר בז'זנסקי, יוזם המחקר. לדברי ד"ר בז'זנסקי ידוע שהיפניות סובלות פחות מתופעות גיל המעבר כולל בריחת סידן, אחת הסיבות לכך היא המזון העשיר בסויה. מומלץ לצרוך כ100 גרם טופו שזה בערך שליש חבילה מומלץ לשתות כוס אחת או שתיים של חלב סויה. הוא מקור טוב לסידן אין בעיה עם הריון. לסיום מתכון פשוט מהיר וטעים. חממי מחבת ללא שמן הוסיפי קוביות טופו עליהם מזגי מעט רוטב סויה תמרי .... ו ב ת א ב ו ן

12/03/2000 | 02:22 | מאת: מיכל

תודה על תשובתך. אנסה בשמחה את המתכון.

מנהל פורום רפואה משלימה