קנדידה- מישהו שמע על זה??
דיון מתוך פורום רפואה משלימה
אני סובל מחולשה מאיבוד אנרגיה כבר תקופה ארוכה כשנה וחצי.. הופנתי ללא מעט רופאים קונבנציונאליים, וגם סובלת מפטריה בנרתיק באופן עקבי אחת לחודש ימים.. משהו מטורף.. אני ממש שמחה על כי לא מצאו דבר ברפואה הקונבנציונאלית.. אך יחד עם זאת לא מצליחה להפטר מהחיים במוגבלות שלהם כרגע מחיים מלאים זה פשוט עולם של תשישות, חוסר אנרגיה וכ'.. הייתי שמחה לדעת כיצד ואיך מבררים את הטיפול בעניין הזה? כמו כן התקשרתי הבוקר למרפאת מזור בפתח תקוה- אחרי תשאול טלפוני למען האמת דיי מדוייק המאבחן התרשם כי יש דברים בגו על פי ממצאים של הבדיקות הקונבנציונאליות ( מחלת הנשיקה, חיידק בקיבה h/p וכן מבדיקת ה ebv אז מה אתם אומרים, אני קצת לא יודעת לאן לגשת וכ'.. אשמח לעזרה תודה אביבית
אם קנדידה - דיאטת חסרת שמרים!! (הם המזינים את הפטריה)... התרגלי שלא לאכול מוצרים בהם שמרים. נשמע נורא? לא!! מתרגלים!! הרבי באכילת ירקות ופירות וכך תנקי את גופך!!
שלום אביבית קנדידה זו פטרית שמרים הנמצאת באופן טבעי בגוף האדם. במצבים קיצונים היא יכולה לצאת משליטה ולגרום לפתולוגיות רבות. ברפואה המערבית ניתן לאבחן זאת בקלות בבדיקת צואה. קנדידה מאופינת ברפואה הסינית לרוב כחום ולחות במסלולי התלת מחמם וכיס המרה. קנדידה כפיטריה גורמת לבעיות במספר מערכות. הבעיות הנפוצות הן בחלל הפה והלשון ,במערכת העיכול ובנרתיק. ברפואה סינית שוללים דיאטות חריפות מסוגן של הדיאטות הנפוצות לטיפול בקנדידה -ללא קמח חיטה,סוכר,חלב וכו'. אחרי חצי שנה שעבדתי בבית חולים בסין לא ראיתי שום סיני שעשה דיאטה מסוג זה . הפיתרון הסיני משלב תזונה,דיקור,צמחים. בתזונה סינית הרעיון הוא להגיע לאיזון בבעיה זו על ידי הדגשה של מזונות שאינם גורמים לליחה ואינם קיצונים בטמפרטורה שלהם: לדוגמא גלידה היא מזון קר אנרגטי שמייצר ליחה. לעומת זאת מרק כתומים יהיה מזון שמהרמן את מערכת העיכול ומחזק את הצ'י. לחם לבן איכותו ירודה והוא יכול לגרום לליחה לעומת זאת לחם שיפון יתמוך בצ'י ויחזק את האדם. בקיצור-לא הפטרייה היא האויב. יש אדם והוא אחראי לסבל שלו-כזה או אחר. הפיתרון -באדם. הטיפול ברפואה סינית בתסמינים שציינת יהיה בעזרת צמחי רפואה ,דיקור וכאמור -תזונה. רפואה שלימה. טל