האם כולסטרול גבוה באמת רע לבריאותינו?

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה

14/10/2019 | 22:09 | מאת: ש

יש טענה של גישה מסויימת שאותה מובילים נתורופתים מסויימים ועפיה כולסטרול דרוש לנו וטוב לנו לבריאותינו. רק לדוגמא, כאשר הכולטסטרול מצב העור מצויין, הוא יותר גמיש וחזק. אין הדבר מהווה סיכון להתקפי לב אלא דווקא סוכר מסכן אותנו יותר. מה דעתך על טענה וגישה זו?

שלום רב, כולסטרול הינו מרכיב חיוני לתפקוד תקין של הגוף ועלינו לצרוך שומנים על בסיס יומי לשם כך. עם זאת, הכולסטרול חייב להיות מאוזן ובגדר הנורמה שכן מעבר לכך הוא מהווה גורם סיכון למחלות רבות. לגבי סוכר, אין ספק שהוא אינו בריא אך כאמור, אין קשר בין השנייה ויש להפקיד על רמות מאוזנות של שניהם. בריאות שלמה! רונן רוזנבלט-ניר

מנהל פורום רפואה משלימה