ויטמינים

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה

25/02/2000 | 11:25 | מאת: גולדה

היכן ניתן למצוא טבלה מפורטת של כמויות הויטמינים שיש לצרוך ביום וממה ניתן לצרוך אותם? (טבלה ע"פ גיל ומין כמובן). תודה

25/02/2000 | 15:31 | מאת: יואל שניאור - נטרופת

שלום! לצערי הרב ישנם הרבה מאוד טבלאות (וחלקם אינם מעודכנים) כמו שלכל נושא יש הרבה דיעות - הרעיון: ישנה טבלה שאומרת צריך כמות מסויימת וזו טבלה שנבדקה לפני 40 שנה ונבדקה על אנשים מסויימים (בריאים או חולים, ממקום מסויים - גאוגרפי, התזונה שלהם - אין מידע מדוייק בשאלות אלו) ומכאן לעשות השלכה על כל העולם והאוכלוסיה קשה לדעת, קמו חוקרים ונתנו ויטמינים ומינראלים בכמויות גדולות יותר (לדוגמא: בטבלה הישנה 300 מ"ג ויט' C ובטבלאות החדשות 500 - 1000 מ"ג ויט' C ליום) המחלוקת נשארה וההתיחסות של הגורמים השונים - רופאים לעומת דיאטניים או מטפלים טבעיים היא שונה. תוכלי למצוא הטבלאות בספרים הנוגעים בעניני תזונה: גוגינהם, הוכברג וספרים המפרטים את המזון. מקווה שהסברתי ועניתי טוב! רק בריאות ובהצלחה!

מנהל פורום רפואה משלימה