לופוס

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה

21/12/1999 | 22:42 | מאת: איריס

אני חולת לופוס לאחר לידה ראשונה אחרי הריון ראשון בסיכון גבוה (חלקו בשמירה). מאז הלידה עברו 3 וחצי חודשים. 1. לאחר הלידה החלו כאבים עזים ונפיחות בפרקי הידיים, הרגליים והברכיים. בהוראת הראומטולוג התחלתי בטיפול ב Plaquenil ולאחר שהכאבים התחזקו התחלתי גם בטיפול ב Prednisone. בידיעה כי התמונה הקלינית שונה אצל כל חולה ובהסתמך על נסיונך המצטבר, מעונינת לדעת האם הסמפטומים והכאבים הללו שאני חווה הינם זמניים ויחלפו בעזרת הטיפול הרפואי, וכן מהי התקופה בממוצע של נטילת תרופת ה Prednisone 2. האם ניתן בעתיד לצמצם את התופעות הנגרמות כתוצאה ממחלת הלופוס לאחר לידה. 3. האם מנסיונך ניתן להקל על כאבי הפרקים ובכלל על תופעות הנגרמות כתוצאה מהתפרצות המחלה באמצעים נוספים כגון: תזונה או רפואה אלטרנטיבית. בתודה מראש, איריס

24/12/1999 | 14:29 | מאת: יואל שניאור - נטרופת

איריס שלום! אם תצליחי להמתין עוד מספר ימים הענה לך יותר מפורט היות ואני מנסה להביא לך תשובה מעמיקה - אני דן בנושא עם עמיתים ואחזור אליך עם תשובה. כרגע הינך עם כאבי פרקים ולאחר לידה, לכן אני ממליץ לך לעשות אמבטיות עם שמן ארומטי לבנדר. לעשות עם מים חמים ואח"כ קרים וכך כמה פעמים. יהיה צורך מעמיק לבדוק את מרכיבי התזונה שלך ולראות אם אינם מכילים חומרים ממשפחת הסולניים (הידועים כתוקפי מפרקים) כגון: עגבניה, חציל, תופ"א ירוק ועוד וכמובן עוד גורמים אחרים כגון כמות הסידן הנצרכת מול המגנזיום והאשלגן מול ההזרחן ועוד יחסים אחרים. טיפול משולב עם פרחי באך יעמיד אותך איתנהה כלפיך (בדימוי וההערכה העצמית שלך) ועוד. זהו כרגע ובנתים תחזיקי מעמד.

24/12/1999 | 14:46 | מאת: יואל שניאור - נטרופת

איריס שוב שלום! מצ"ב לך אתרים העוסקים בענין מחלת הלופוס-זאבת, לעיונך בנתיים עד שאביא תשובה מפורט יותר. אם יהיו לך עוד שאלות תוכלי להעביר דרך הפורום או לדואל ישירות. http://www.barryd.com/indexhome.htm http://www.medcheck.org/lupus.html http://www.hamline.edu/~lupus/

28/12/1999 | 23:17 | מאת: כוכי רוזנבאום

שלום לך איריס מבקשת להשתתף בתחושות שלך הקשורות למצב של התפרצות המחלה לאחר לידה. כך פרצה אצלי המחלה, אומנם לפני שנים רבות. כשפרצה אצלי המחלה, הייתי מאוד בודדה בתחושות, כי לא היו קבוצות תמיכה והמחלה הייתה עדיין די נדירה (לפחות בתחום האבחון שלה). היום, יש ארגון של חולי לופוס בישראל. ארגון שאני המנכלי"ת שלו, ויואב סלמון היו"ר שלו. הארגון מקיים מגוון רחב של פעילויות סיוע לחולי לופוס. את מוזמנת להכנס לאתר של הארגון, אתר שנמצא די בראשית הדרך שלו. אבל כבר אתר - http://go.to/lupusil. הארגון מפעיל גם, קו פתוח, בכל יום חמישי משעה 18.00 עד 20.00 6299389 03, את מוזמנת להתקשר ולקבל את כל הפרטים המעניינים אותך. כמו כן, את יכולה לפנות אלי ישירות לדואר האלקטרוני שלי, כפי שמופיעה פה, זו כתובת הדואר שמשרתת את הארגון. יישר כוח חזקי ואמצי כוכי

מנהל פורום רפואה משלימה