חוסר ויטמין B12

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

17/10/2000 | 23:57 | מאת: איתי

בבדיקת דם נתגלה אצלי ערך 208 בויטמין B-12 (תופעה הנובעת בד"כ מחוסר אכילת בשר אדום). נאמר לי שערך תקין הוא מעל 220. אולם אני אוכל כל יום בשר וגם בשר אדום לעיתים קרובות. עקב כך הרופא החליט על מתן זריקות של ויטמין B12 עקב מסקנה שכנראה הוא לא נספג בגוף מאכילה. מה התופעות וסימפטומים העלולים להופיע עקב מחסור בויטמין זה, והאם יש דרך להמנע מהזריקות?

18/10/2000 | 07:03 | מאת: דני

מה הסיבות שויטמין B12 לא נספג בגוף אם הוא מתקבלמהתזונה היומית וכיצד ניתן לפתור זאת? האם הזריקות הן פתרון קבוע? כמה צריך לקבל ולכמה זמן?

18/10/2000 | 10:18 | מאת: ד"ר רוני ורד

שלום לכם, קראו את תשובתי המלאה לליאורה בנושא זה בדף 107. להוסיף,בעיית הספיגה (אם קיימית) נגרמת מחוסר של חלבון כלשהוא המופרש ע"י תאי הקיבה ומסייע לספיגה (INTRISIC FACTORׂ). זהו חסר די שכיח. ניתן לעקוף את בעיית הספיגה מהמעי ע"י הזריקות לשריר. לעיתים החסר הוא קל וניתן להתגבר עליו ע"י מינונים גבוהים של הוטמין דרך הפה. כעיקרון ,הזריקות ניתנות פעם בחודש ואם יש הפרעת ספיגה אז לפחות עד 120 שנה (אז עושים הפסקה קצרה...). ד"ר ורד

מנהל פורום רפואת משפחה