גושים בצואר

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

20/05/2013 | 11:31 | מאת: אמא של

שלום בתי בת 32, משקל גוף תקין ובריאה. בחודשים האחרונים יוצאים לה גושים בגדלים שונים על הצואר. כל פעם במקום אחר. אחרי כמה ימים או שבועות זה נעלם ואחרי כמה ימים שוב חוזר הסיפור. גם כעת יש לה איזה בליטה בצוואר. בדיקות הדם שלה תקינות. היתה אצל רופאה המשפחה, אצל רופאת נשים, רופא א.א.ג., אנדוקרינולוג. אצל כולם - פעמיים. אף אחד לא מוצא מה הסיבה. כולם אמרו לה ש"הכל תקין" למרות שהבליטות ממוקמות באזורי בלוטו הלימפה. בתי סבלה כמה שנים משחלות פובליציסטיות וקבלה שנים רבות גלולות למניעת הריון וכדורי אלדוספירון- 200 מ"ג ביום. בשנתיים האחרונות נוטלת רק גלולות למנוע הריון והבדיקות ההורמונליות תקינות. אני מאוד לחוצה מחשש שמדובר בסרטן הלימפה. מה לעשות? למי להפנות את בתי? מה זה יכול להיות? לתשובתך אודה.

לקריאה נוספת והעמקה
20/05/2013 | 16:37 | מאת: ד"ר אהוד הר-שמש

למה ביתך בת ה-32 אינה יכולה לפנות בעצמה? היש מחלת רקע או מצב רגשי/ שכלי המונע ממנה? לא פעם זו אינפורמציה חשובה גם למחלות נלוות. האם היתה אצל רופא בזמן שיש את אותן נפיחויות? אם ספירת דם תקינה ואם הבליטות נעלמות בטווח של ימים- לא סביר שיש לה סרטן שמתבטא רק כך, ולא חלה החמרה עם חלוף החודשים. מבחינתי רופא המשפחה הוא הכתובת. אפשר להעזר ברופא המטולוג אם את רוצה גושפנקא רשמית שאין לה סרטן בלימפה.

21/05/2013 | 09:15 | מאת: אמא של

שלום בתי בעלת תואר שני ועובדת בהייטק בתפקיד בכיר. היא מסרבת לפנות לפורום בגלל עקשנות של "אמא, די, כבר הייתי אצל מליון רופאים ואני בסדר..." לכן פניתי בעיניינה בעצמי מתוך דאגת אם. בדיקות הדם שלה תקינות לחלוטין והיא מאוזנת מבחינה הורמונלית בעניין עודף הורמון שהיה לה מיותרת המוח והכיליה _לפי דברי האנדוקרינולוג( הגליטות באות והוכות בטווח של ימים מה עוד תוכל לייעץ לה? תודה אמא מודאגת

מנהל פורום רפואת משפחה