התנפחות אצבעות היד מזה כמה ימים
דיון מתוך פורום רפואת משפחה
שלום, מאז יום חמישי האחרון התנפחו לי כמה אצבעות ביד ימין בלבד, בתחילה אחת ויום אחרי עוד שתיים שלוש, זה כבר לא כואב כמעט רק מקשה על כתיבה, אבל הנפיחות לא ירדה בכלל. (לא קיבלתי מכה ואין שום סימן לעקיצה) רציתי לדעת אם זה יכול להיות מסוכן וצריך לבדוק את זה או שזה פשוט יעבור לבד? תודה
רציתי להוסיף שביום שישי אחרי שהתנפחו לי אצבעות נוספות נלחצתי מההתפשטות ופניתי למרפאת חר"פ כיוון שקופת החולים הייתה סגורה. הרופא בחרפ אמר שתתכן דלקת וצריך לעשות בדיקות דם אך אין לו אמצעים לזה ושלח אותי למיון, אולם במיון לא עשו לי אף בדיקה וצחקו על זה ששלחו אותי למיון בגלל אצבעות נפוחות. אני מאוד רוצה להמנע ממצב כזה שוב ולא רוצה ללכת לקופת חולים סתם, אולם הנפיחות לא יורדת. האם הרופא בחרפ צודק וכדאי לבדוק את זה או שהרופא במיון צודק וזה סתם שטות? תודה. (אני בת 23, בריאה, ולא לוקחת תרופות באופן קבוע.)
אני חושב שהרופא במיון הגיב בצורה לא אחראית, והרופא ששלח אותך לבדיקות היה בסדר גמור- הוא זיהה משהו, זיהה שהוא אינו יכול לתת לך מענה, לכן הפנה אותך למי שהיה יכול אולי לתת מענה. יש צורך להסביר התנפחות כזו- גם אם זה משהו "שטותי". מציע לך לצלם את היד לשם מעקב, להגיע למרפאה שלך, לעבור בדיקה גופנית כולל שדיים ובתי שחי, ובדיקת דם בסיסית לכוון הדלקתי/ אלרגי. אם הבדיקה הגופנית והמעבדתית תקינות- אפשר להמתין בשקט.