מחלת הנשיקה?
דיון מתוך פורום רפואת משפחה
לאחר בדיקת דם נאמר לי ע"י הרופא שהסימנים מתאימים למחלת הנשיקה. מהכתבה הקצרה שקראתי קשה לי למצוא את הקשר (למעט העייפות וכאבי השרירים). מה לחפש בתוצאות הסדיקה ע"מ לאמת את ממצאיו?
יש לי חום (נמוך, ממוצא של 37.5 +/-) וכאבי שרירים. אין לי כאבי גרון או בטן. הממצאים לא לגמרי מתאימים לממצאים המפורטים בפורום ובמקורות אחרים. חשוב לי מאד לדעת ע"פ הבדיקה האם באמת זו מחלת הנשיקה. נא הדרכתך לגבי קריאת הנתונים. תודה.
הממצאים שאתה מתאר יכולים להתאים לפחות למספר עשרות של וירוסים שמסתובבים להם באויר. זה בהחלט יכול להיות מחלת נשיקה אבל לא בהכרח. מכיון שהמחלה אינה כה מסוכנת וקשה בד"כ, אני לא מבינה את הצורך להגיע לאבחנה מדוייקת. מן הסתם מדובר במחלה ויראלית, שתעבור לה עם הזמן. ואם לא - אז יהיה מקום להמשך בירור, כולל בדיקות דם יותר ספציפיות.
ייתכן ויש לך את תסמונת התשישות הכרונית (מחלת היאפים) שאופיינייים לה חום נמוך, חולשה וכאבי שרירים ובתנאי שנמשכו לפחות חצי שנה ומעלה. אם הכאבים חזקים, אולי יש לך פיברומיאלגיה - מחלה ראומטית.