תופעות לוואי של קופקסון

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

21/03/2002 | 19:01 | מאת: שמואל סגל

בהמשך לשאלתי (קשר בין גזזת לטרת נפוצה) לאחרונה כשגיסי הזריק קופקסון לפתע כל גופו הפך אדמומי כולל פניו ונשימתו נעתקה קיבל חולשה בכל גופו וכמעט התמוטט לאחר זמן מה הרגיש הקלה ולמחרת בבוקר הנושא חלף. האם אלה תופעות לוואי של התרופה? אם כן איך מתמודדים לפעם הבאה?

לקריאה נוספת והעמקה
22/03/2002 | 08:25 | מאת: זיוה וזאב, רפואה שלמה

שלום שמואל, קופקסון היא תרופה חדשה יחסית והמידע על תופעות הלוואי שלה מצומצם. התגובה שתארת נראית כתגובה אלרגית לתרופה. האם זה שימוש חדש או מתמשך? בכל מקרה הוא חייב לדווח לרופא שרשם את התרופה לשם בחינה. זיוה וזאב

22/03/2002 | 10:15 | מאת: ד"ר יעל הס

קופקסון אינה תרופה חדשה כל כך. קיימת תופעת לואי מיידית אחרי הזרקה, שכוללת כפי שתיארת - אודם בפנים, כאבים , גרד, כאבים בחזה, דפיקות לב, קוצר נשימה. תופעות אחרות כוללות בחילה, בצקות, חולשה, כאבי ראש, רעד, הזעה כאבי פרקים או פריחה. אפשר אולי לנסות לקחת אקמול לפני התרופה. אין לי מספיק ניסיון אך ייתכן שזה בהמשך חולף (התרגלות של הגוף לתרופה).

מנהל פורום רפואת משפחה