שאלה
דיון מתוך פורום רפואת משפחה
לדוקטור אהוד הר-שמש שלום, בת 48. לפני כחודשיים, הבחנתי בנפיחות קלה בעור באזור עצמות הלחיים, מתחת לעיין ימין, ובצד השמאלי לא מורגש כמעט. חשבתי שהסיבה היא קמט של העור, אך הקוסמטיקאית אמרה לי שזוהי נפיחות קלה באזור ולא קמט. ממה יכולה לנבוע נפיחות זו? האם סיבה בריאותית? האם עליי לקבוע תור לרופא? אם כן, לאיזה רופא עליי ללכת (תחום)? אודה על תשובתך
בקר טוב. אם יש לך תפיחות חדשה, אבל שקיימת לאורך חודשיים, עלייך אכן לברר זאת.לא כתבת אם במהלך החודשיים זה הולך וגדל או שנשאר סטטי. אחד הדברים שהכיחים הוא גוש שומני שפיר, תת עורי. אין צורך להתחיל "להריץ תסריטים" משום שהדברים הפשוטים הם בשכיחים יותר. מציע לך לצלם את עצמך (לצורך מעקב בהמשך) וכן לבדוק תמונות קודמות שלך (תמונות פספורט למשל) לראות אם לא היה גם קודם. גשי לרופא המשפחה לבדיקה, והוא יחליט מה הלאה- רופא א.א.ג? רופא עיניים? הדמיה?
לדוקטור, זהו לא גוש אלה נפיחות מעין בצקת קלילה. (כחודשיים לפני כן לא היה לי זאת). לא הבנתי מה הקשר לרופא אף אוזן גרון? זה דבר מסוכן?