מודאגת - בדיקות דם
דיון מתוך פורום רפואת משפחה
שלום רב, אני שואלת לגבי בעלי, בן 31 בריא בדר"כ. עבר בשבוע האחרון בדיקות דם והערכים הבאים יצאו חריגים - GPT - 57 GOT - 101 FE - IRON - 49 אני מאוד מודאגת. האם מדובר במשהו קריטי? שאר הערכים יצאו בטווח התקין, כולל כדוריות לבנות ואדומות, המולגובין, סוכר, מחלת הנשיקה וכן בדיקת שתן תקינה. יש לציין כי בבדיקות דם שנערכו לפני כחצי שנה, הערכים החריגים הנ"ל היו כולם תקינים. אשמח מאוד לקבל חוות דעת עד התור לרופא. תודה רבה ושבוע טוב. תודה רבה.
למה נעשו כל הבדיקות האלה? ולמה נעשו אותן בדיקות לפני חצי שנה? התוצאות שהיצגת מראות עלייה מתונה באנזימי כבד הייתי חוזר על הבדיקה בטווח חודש ומשווה
תודה לך על התשובה. הבדיקות נעשו מכיוון שבעלי מתלונן על חולשה, לפני כחצי שנה נעשו דרך מקום עבודה. התשובה שלך קצת הרגיעה אותי, ואני מקווה שאכן לא מדובר במחלת כבד או מחלה אחרת. האם הברזל הנמוך יכול להיגרם כתוצאה בעליה באינזמי הכבד? בסה"כ בעלי בריא ואין לו חלילה סימנים מדאיגים כמו ירידה בתאבון וכו', רק חולשה. מה יכול לגרום לעלייה באניזמי הכבד? ומה ההסתברות שבבדיקות מעבדה אלו חלה טעות / סטייה מסוימת? שוב תודה רבה לך ושבוע טוב.