חומציות הקיבה

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

05/11/2001 | 21:40 | מאת: דוד

ד"ר וינקר שלום, בהמשך להתכתבות בינינו בנושא זה - ענית לי ב - 3/11/01 שחומציות הקיבה היא פנימית, כלומר מיוצרת על ידי הקיבה עצמה ולא נובעת ממאכלים חומציים. ממש במקרה ראיתי בעיתון "לאשה" שיצא לאור ב - 5/11/01 (יש שם מדור בריאות של פרופ' רפי קרסו - ורק המדור הזה מעניין אותי) כתבה בנושא של בקע סרעפתי, ואומר שם הפרופ' שרצוי להימנע מחומרים המגבירים חומצות בקיבה כמו - קפה, תה, אלכוהול,שוקולד, ותבלינים חריפים. לפי דבריו אלה אכן יש מאכלים חומציים וזו תשובה הפוכה למה שענית לי, ועכשיו אני קצת מבולבל כי לכל רופא יש דיעה אחרת, אשמח לקבל התייחסותך. אם אתה מעוניין אני אוכל לשלוח לך את הכתבה בדואר רגיל, בברכה, דוד

05/11/2001 | 23:02 | מאת: דר שלמה וינקר

לדוד שלום אני כרופא וכאיש מדע לא מייחס חשיות כלשהיא למה שנכב בעיתונים כמו "לאישה" אפילו אם נכתבו על ידי פרופסור זה או אחר. מאמרים אלה במקרה הטוב מלמדים על חות דעתו האישית של הפרופסור ואילו במקרים לא מעטים מהווים בעיקר פרסומת סמויה או או גלויה למרפאתו הפרטית או לאיזה נושא או תרופה שהוא מקדם. מבחינתי הערך היחיד (כמו שכתבתי כאן פעם, אולי אפילו לך?) הוא של מאמרים המתפרסים בספרות הרפואית שעוברת בקרה קפדנית. ולעניין - יתכן וכוונתו הייתה לאחש משני דברים - חלק מהמאכלים מרפים את הספינקטר (השסתום) בין הוושט לקיבה ובכך מאפשרים לתוכן קיבה לעלות לוושט ואחרים מגרים את הקיבה להפריש חומצה. אני מציע שתטעם תה או שוקולד ותגלה שאכן בדרך כלל הם לא חמוצים (אלא אם הם מקולקלים או שהוסיפו להם לימון) בברכה ד"ר וינקר

06/11/2001 | 13:10 | מאת: מאי

היי דוד, אני יגיד לך מניסיון שלי, שסבלתי המון זמן מצרבות וחזרת תוכן קיבה וזו תחושה נוראית. הלכתי לתזונאית והתחלתי דיאטה והנה אני, חודשיים אחרי עם צרבת פעם בשבועיים אולי. פשוט מאוד (טוב, אולי לא פשוט ממש): בלי: שוקולד, וסוכרים אחרים, תה קפה קולה וכאלה, בלי משקאות תוססים ומתוקים, בלי מוצרי חלב כמה שבועות, בלי קמח לבן, חמוצים, תבלינים חריפים, פרי הדר. זהו בערך. זה עובד!

מנהל פורום רפואת משפחה