גושים בחזה (בציצי), גיל מבוגר.
דיון מתוך פורום רפואת משפחה
שלום, אני כבר בן 20, ומשום מה, יש לי עדיין מין גושים מוזרים שכאלה בחזה (בציצי לצורך העניין). זה כבר תקופה די ארוכה, כמה שנים אולי. אני זוכר שהלכנו לפני כמה שנים לרופא, והוא אמר שזה מגדילה, ושזה אמור לעבור, אבל זה לא כ"כ עובר. יכול להיות שזה מצבורי שומן? בכל מקרה, רציתי לדעת אם זה נורמלי בגילי, מה שגם, מראה הפטמות שלי מוזר כביכול, כשהן מזדקרות הן נורמליות לגמרי, אך כשלא, אפשר לראות שהן די דומות לפטמות של אישה (???) הייתי שמח אם הייתם עונים לי על מה זה יכול להיות, ואולי אם הפטמות נראות ככה דווקא בגלל ה "גושים" האלה. תודה, יובל.
מצאתי פה בפורום מקרה דומה לשלי, אני חושב שהוא הצליח להסביר את זה יותר טוב ממני. "שלום רב, אני בן 22 ויש לי נפיחויות בשתי הפטמות. אין הכוונה למעטה העור החיצוני אלא לחלק הפנימי של הפטמה - שגורם למעטה החיצוני להיות מנופח גם כן. מדובר במעין גושים (אחד בכול צד - ממש מאחורי הפטמה) שגורמים לאיזורי הפטמה להיות מנופחים. עניין זה מאוד מטריד מבחינה אסתטית (לא ניתן, לדוג', ללכת עם חולצה צמודה, וקצת מביך ללכת בלי חולצה)." זה מה שהוא כתב. אשמח אם תעמיק בתשובתך, הייתי רוצה גם לדעת מה הגורמים לכך, ואם יש אופציות אלטרנטיביות לכירורגיה. תודה שוב, יובל.
מצטער על ריבוי ההודעות, אך כרגע גיליתי שלבעיה קוראים גינקומסטיה. קראתי בנושא עכשיו, ונראה שרוב הפתרונות הם שאיבת שומן, והתערבות כירורגית אחרת. הייתי רוצה לדעת אם יש דרכים אלטרנטיביות להיפטר מזה. אני יחסית רזה, אבל אולי אם אני אעשה ספורט, זה לאט לאט יעלם? הייתי רוצה לפנות לכירורגיה רק כאופציה אחרונה, שגם אותה איני מתכוון לעשות. יש אולי דרכים אחרות? תודה מראש.