הפטות

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

29/03/2000 | 13:28 | מאת: ליאת

אני סובלת מהופעת הפטות (פצעים לבנים) בחיך הפה בתדירות גבוהה מאד (לא חולף שבוע בלי פצעים וכשהם מופיעים הם מציקים במשך שבוע עד 10 ימים. אני צמחונית וסובלת מחוסר ויטמין B12 - אך למעט זאת מאזן הויטמינים שלי תקין (עפ"י ממצאי בדיקות דם כלליות שביצעתי). התופעה הינה מטרד הגורם לי לאי נוחות רבה. פניתי לרופאים רבים אך נתקלתי בתשובה החוזרת על עצמה לגבי אי וודאות אודות מקור הבעיה וכן היעדר תרופות יעילות לטיפול בה ו/או מניעתה . האם יש בדיקה שתוכל בכל זאת לאתר את מקור התופעה או שאולי ישנו טיפול יעיל כלשהו ???? בתודה .

לקריאה נוספת והעמקה
29/03/2000 | 14:39 | מאת: אייל

שהרפואה לא מוצאת תשובה באופן עקבי , אז כנראה שזה ממקור אחר . תנסי לבדוק אם ההפטות מגיעות אחרי תקופת מתח יוצאת דופן או לחצים . נסי לבצע הרפיות ותבדקי אם זה מועיל . ממי שמאמין שבידינו נמצאות תרופות .

29/03/2000 | 20:37 | מאת: צוות האתר
שלום ליאת, אני מכירה את הבעיה שאת מתארת ואת הקושי בטיפול בה. ראשית אני מציעה כי תפני בשאלה זו גם לפורום רפואת שיניים- יתכן שלהם יהיה פתרון טוב. הסיבות לפצעים אלו שונות: לדוגמא פגיעה אקראית ברירית הפה בעקבות צחצוח שיניים או נשיכה, וכן מרגישות לתרופות או למזונות שונים. לפני הטיפול בבעיה יש לפנות לרופא המשפחה על מנת לוודא שמדובר בבעיה זו בלבד. כי פצעים אלו יכולים להופיע גם בבעיות כגון מחלת הרפס, או רגישות לתרופות וכו'. הטיפול המומלץ הוא שמירה על נקיון האיזור ומריחה של משחות שונות או תמיסות מלח על הפצע (חצי כפית מלח בתוך כוס של מים חמים). למניעה יש לשמור על נקיון הפה ולהמנע מיצירת פצעים נוספים בפה. אפרת.

מנהל פורום רפואת משפחה