תאי דם לבנים
דיון מתוך פורום רפואת משפחה
איזה אנטיביוטיקה הכי מתאים לתת לאישה קשישה שנתגלה בבדיקות הדם שלה 23,000 לויקוציטים עם ריבוי ניוטרופילים מעל הנורמה?
עוד אין לנו דלעת כדי להפוך אותה למרכבה ואת כבר רוצה לרתום סוסים,,, אנטיביוטיקה לא ניתנת כדי לטפל בלויקוציטים מרובים אלא אם כן מדובר בדלקת שמביאה את המטופל למיון/אשפוז מה יש לאישה הקשישה ?למה ביצעו בדיקת דם? מה אומר רופא המשפחה?
מדובר באישה קשישה המרותקת למיטתה. עקב חולשה ועייפות חריגה ערכנו לה בדיקות דם. חום גופה גם עלה ל-38 מעלות. מעבר לכך אין לה שום תסמינים ושום כאבים. האם כדאי לתת לה אנטיביוטיקה?
אני לא כל כך מבין את השאלה מי ערך את בדיקות הדם?ומי מדד חום? זהו תפקידו של רופא המשפחה/אחות שהגיעו לבצוע לקיחת הדם להחליט אם צריך לפנות את האישה הקשישה למיון מטופלת כזו עם חום מקומה במיון