גבשושיות וצריבה בלשון וחום
דיון מתוך פורום רפואת משפחה
הכל התחיל עם סינוסיטיס, עבר לבורנכיט ספסטית, אסתמה. לפני מספר ימים התחלתי להשתמש עם סימביקורט שהישעול והנזלת פסקו. מאתמות- קיבלתי גבשושיות אדומות בלשון, החניכים וצידי הלשון נפוחים, קשה לי לבלוע רוק וחום 38.5. האם זה תופעות לוואי מהמשאף סימביקורט שהתחלתי להשתמש? מה עושים עם כאבי התופת בלשון? תודה.
ייתכן שמדובר בפטרת עקב הסימביקורט. ההמלצה היא לשטוף את הפה אחרי שימוש במשאף. כדאי לגשת לרופא לבדיקה כי בד"כ זה לא עושה חום.
שלום רב. אינני יודעת מדוע הסימביקורט עלול לגרום לפצעים ובצקות בחניכים ובלשון. אני מודה ומתוודה שלא שטפתי את הפה, רופא המשפחה לא אעיר את תשומת ליבי על כך, אך היום הוא כן אמר לי לאחר שחטפתי ים של פצעים בלשון ובגרון ובצקת בלשון. דבר כזה בחיים לא היה לי. אני לא מסוגלת לבלוע רוק. רק למדתי לקח לקרוא את ההוראות של התרופה. קיבלתי היום 39 מעלות חום, אמר שזה כנראה ויראלי ועלי להמשיך לעקוב אחרי החום. תודה לך.