וירוסים וחיידקוקים

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

25/01/2007 | 21:04 | מאת: לד"ר הס או למזור או פלטורק

שלום ד"ר ברצוני לברר אחת ולתמיד שאלה אחת שמסקרנת אותי אני ביולוגית ועוד לא הצלחתי להבין, וירוסים פועלים תוך תאית והפגיעה שלהם נעשית מבפנים בעוד שחיידקים פועלים תוך תאית,כך גם כתבה לי ד"ר הס בצהריים, אם כך,האים חיידיקים לעולם אינםחודרים לתא,או שחודרים לתא רק הפגיעהש נעשית נעשית מבחוץ? ועוד שאלה קטנה-נגד חיידקים פועלת אנטיביוטיקה וגורמת לכך שבעת יצירת החלבונים של החיידק על הריבוזומים תיווצר איזושהיא בעיה כמו למשל בעיה בתפקוד או תעתוק לא נכון של דנא לרנא או משהו כזה. מדוע נגד וירוסים אנטיביוטיקה אינה יעילה?האים בשל היות הדופן שלהם קשה וחזקה כך שאינה חדירה בפני אנטיביוטיקה? תודה ולילה טוב

25/01/2007 | 21:06 | מאת: מענה ושאלה נוספת

שלום ד"ר מצטרפת לשאלתה של הקודמת בנושא נוסף זכור לי כי לוירוסים ולתאי צמח ישנה דופן,האים לתא חיידק ישנה דופן גם כן?לתא אדם ולבע"ח אין דופן אלא רק קרום תודה מראש!

25/01/2007 | 21:07 | מאת: לד"ר-תיקון טעות

***בעוד שחיידקים אינם פועלים תוך תאית ...כתבתי בטעות משפט זהה פעמיים במקום להציג את ההבדל לילה טוב סליחה ותודה!

26/01/2007 | 23:04 | מאת: ד"ר יעל הס

באיזה מובן את ביולוגית? מגמה ביולוגית בתיכון? זה משהו שביולוג אמור להבין... חיידקים עובדים בעיקר חוץ תאית, אם כי ישנם חיידקים קטנים יותר, חסרי דופן, שמצליחים לחדור לתוך התאים - ועליהם באמת קשה יותר להתגבר. האנטיביוטיקה מכוונת ברוב המקרים אל הדופן הנוקשה של החידק ובה היא פוגעת. ללא הדופן החיידק מת. ישנן אנטיביוטיקות שגם פוגעות בגרעין החיידק ובאברונים אחרים שלו אם כי אנטיביוטיקות כאלה עלולות גם לפגוע בתאי אדם כך שהן בעייתיות יותר (וגם יותר פוטנטיות - חזקות ופועלות בטווח רחב יותר של מזהמים). המלחמה שלנו נגד הוירוסים היא לפעמים במניעה של חדירתם לתאים (על ידי פגיעה ברצפטורים על התאים המאכסנים כך שהוירוס לא מצליח להתחבר ולחדור), או על ידי פגיעה במנגנוני השיעתוק של הוירוסים (על זה מבוססות רוב התרופות למשל נגד איידס). כביולוגית את צריכה לדעת שלוירוסים אין דופן תא אלא קרום שאין עליו יותר מדי סימנים ולכן קשה לפגוע בו.

27/01/2007 | 10:22 | מאת: .

המון תודה!

מנהל פורום רפואת משפחה