בעיות בבלוטת המגן ויותרת הכליה

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

12/08/2001 | 23:16 | מאת: שרית

אחותי ילדה לפני כיותר משנה. כחודש לאחר הלידה החלה סובלת מעייפות, חולשה, הקאות וירידה דרסטית במשקל מ- 54 ק"ג עד 38 ק"ג. לא הניקה את הילדה לאחר הלידה. מחזור לא סדיר. הרופאה אבחנה זאת כדכאון לאחר לידה, אולם, לאחר כחצי שנה נערך בירור מקיף יותר שהעלה בעיית תת פעילות בבלוטת המגן. היא החלה לקבל טיפול תרופתי. לאחר שהטיפול לא עזר, היא הופנתה לאנדוקרינולוג ששלח אותה ל- Synacten Test. התברר כי התוצאה פתולוגית ביותר. נשלחה לבדיקות נוספות הכוללת cort+ acth, TT+3FT+4TSH+igf1+PRL+LH+FSH. לאחר הבדיקות היא תחל בטיפול ב- prednisone 5 מ"ג. האבחנה של הרופא היא: Hypopituitarism Adrenal insuff. Hypothyoroisism נאמר לה שהיא לא תוכל להיכנס לעולם להריון יותר והיא בדיכאון וחרדה. ברצוני לשאול, האם לפי ההסבר שרשמתי להלן הטיפול שקיבלה נכון, ולמי כדאי לפנות בקשר לדעה שניה או מומחה. כמו כן האם זה נכון שהיא לא תוכל להיכנס להריון (זה הדבר שהכי מפריע לה)

15/08/2001 | 16:28 | מאת: דר שלמה וינקר

לשרית שלום מסתבר לפי מה שאת כותבת שבלוטת יותרת המח המפרישה הורמונים המעוררים בלוטות אחרות כמו בלוטת התריס ובלוטת האדרנל לא פועלות אצלה. האם אני מבין שבאופן פתאומי לאחר הלידה? כלומר למה משייכים הרופאים את התפרצות המחלה? לגבי כניסה להריון - בעיות בטוח צפויות אולם לא נראית לי הקביעה הקטגורית ומומלץ להיוועץ באנדוקרינולוג נוסף בברכה ד,ר וינקר

18/08/2001 | 00:42 | מאת: גילי

היה שגוי אסור לטפל באלטרוכסין [בתת פעילות של התריס] אם הבעיה היא משנית ליותרת הכליה לא הבנתי בדיוק מה בדקו ומה מצאו אבל אם הבנתי נכון למרות בעיה ביותרת הכליה התחילו אצלך טיפול בתת תריסיות ע"י אלטרוכסין וזה מפני שלא בדקו כיאות את מקטר התת תריסיות ובעיקר לא בדקו אם הוא משנהי לבעיות ביותרת הכליה זה בפרוש רשלנות !

מנהל פורום רפואת משפחה