סידן,ברזל.. ועוד
דיון מתוך פורום רפואת משפחה
רציתי להתייעץ איתכם בקשר לכדור סידן, אני בת 20 תכף ובקושי צורכת מוצרי סידן, אני משתדלת שכן אבל עדיין בקושי ס כרגע הסידן שלי תקין בבדיקות דם אפילו בנקודה אחת יותר ממה שצריך וזה עדין מצב תקין אבל בגלל שגבינות גורמות לי בזמן האחרון ההרבה אחרון להרבה לחות, אני בקושי צורכת מוצרי סידן כאילו גבינות. עם אני לוקחת 600 מ"ג סידן, אפילו שהסידן שלי תקין וגבוה גם טיפהטיפה, זה יכול לפגוע בי? כי גם יותר מידי סידן זה לא טוב, זה 1. 2. אחרי מה כדי לקחת כדור סידן, אחרי בשר או אחרי ארוחת ערב? בכל אופן עם אני לוקחת אחרי בשר, העם הבשר יספג אצלי? יש לי מאגר ברזל מחזור מאוד נמוך בגלל צליאק שגילו לא מזמן (ולא הלחות זה לא בגלל הצליאק) 3. העם זה יכול לגרום תופעות לוואי? 4. אני אוכלת כל יום בשר כדי שהמאגר ברזל שלי יעלה, מה שקורה זה שהמוגלובין עולה הוא כבר 13.6 אבל המאגר ברזל שלי נישאר מאוד נמוך הוא 7 והכי נמוך זה 20.. 5. גם נמאס לי כבר לאכול בשר כל יום, כל יום בשר אדום. במשך חצי שנה ככה אני כבר אוכלת. לכן המוגלובין שלי כזה. עם אני יפסיק המוגלובין ירד? .. אני קצת פרנוהידית. :] אגב.. לקחתי כבר כדורי ברזל בעבר זה גם מעל הלי רק את המוגלובין ועושה לי עצירויות גם בטיבעים.. של אלטמן ועוד. אודה לתשובתכם.
אני מבין שהרבה נטל מוטל על כתפייך ,,,בהתחשב בגילך הצעיר =חבל על הלחץ שאת גורמת לעצמך אבל לפני שניתן יהיה להתיחס אני מבקש שתרשמי לנו את ערכי ההמוגלובין/הברזל/הפריטין/חומצה הפולית וויטאמיןבי12 וכן את ערכי הסידן והפוספט
כן, כי אני היפוחנדרית אני לא רוצה שיהיה לי חוסר בסידן למרות שכרגע אין לי, כי פעם לא היה לי את הנושא הזה עם הלחות הנוראיות האלו, ועשו לי בדיקות ללקטוז ויצא תקין. הנה : המוגלבין 13.8 בי 13- 887 פריטין 7 Fe - Iron - 40 ומודגש באדום חומצה פולית אני לא יודעת מזה בבדיקות דם אבל גם זה צריך להיות מאוד גבוה , כי לקחתי פעם ויטמינים של בי 12 וחומצה פוילת וחוץ מזה אני אוכלת מלא בשר אדום.. הכי חשוב לי כרגע זה הסידן..