מה המשמעות של פענוח צ.חזה הזה?
דיון מתוך פורום רפואת משפחה
ממצאים - סיבת ההפניה לבדיקה הינה: כאבי גב בבסיס המיטורקס הימני. צ. חזה PA+LAT ============== אין לראות תסנין אלבאולרי. הגברת ציור אינטרסטיציאלי בבסיס ימין. תהליך דלקתינ לקורלציה קלינית. אין לראות תפליט פלוירלי. צל הלב לא מורחב. . ובנוסף, הרופא של המוקד הסתפק אם לתת לי ישר אנטיביוטיקה או בנתיים בלי אנטיביוטיקה ולעשות צילום חוזר בעוד מס' ימים. וזה משום שאין חום\שיעול. רק כאב בנשיפה\התעטשות. בסוף הוא נתן אנטיביוטיקה אבל הוא אמר לי להתייעץ עם הרופא משפחה על הנקודה הזו. בריא בדרך כלל. ללא ריגישויות לתרופות. שאלתי: האם הממצאים שבבדיקה, מספיקים כדי לקחת אנטיביוטיקה, או שלנסות לחכות מס' ימים ולראות אם יתפתח שיעול\חום ואז לקחת? תודה רבה.
הרופא במוקד היה גדול המימצאים בצלום מצביעים על תהליך אינטרסטיציאלי (בעברית =תהליך דלקתי שאינו מערב את בועיות האוויר+דרכי הנשימה או הברונכיולים) ממוקד בבסיס ריאה ימנית תחתונה סביר להניח שהכאב שאתה חווה הוא של פלאורוזיס(כאב ממקור הפלוירה או הקרום העוטף את הריאה ) באזור המדובר בתשובה הרנטגנולוג מציין שמומלץ להשוות בין המימצאים בצלום ובין התלונות והמימצאים בבדיקתו של הרופא=וכמו שזה ניראה אכן קיימת קורלציה בין המרכיבים קח את האנטיביוטיקה אני לא מבטיח שאחרי טפול אנטיביוטי הכאב יעבור כי מדובר בשני דברים שונים איזה אנטיביוטיקה קיבלת?
מוקסיויט פורטה 500mg כדור 1, 3 פעמים ביום למשך 7 ימים אם הכאב הוא כפי שציינת לא ממש בתוך הריאה אלא בקרום הסובב לה ("ממקור הפלוירה או הקרום העוטף את הריאה"), על מה דבר כזה יכול להצביע בדרך כלל? (בן 25) ואם האנטיביוטיקה פחות קשורה לקרום של הריאה, אז מה ההגיון לקחת אנטיביוטיקה? תודה רבה.