תזונה

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

11/05/2006 | 23:15 | מאת: עופר

שלום המליצו לי להוריד את כמות הבשר שאני אוכל השאלה מה עליי לאכול במקום ע"מ שהגוף יקבל מה שהוא צריך והאם זה באמת המלצה נכונה?

12/05/2006 | 09:53 | מאת: חגית

אני לא רופאה אבל צמחונית כבר 3 שנים, לכן אני מרשה לעצמי לענות לך: ניתן להשיג חלבונים בדיוק כפי שהגוף צורך ע"י שילוב של דגנים וקטניות (למשל: אורז מלא עם עדשים, קינואה [מקור מצוין לחלבון], טופו, סויה, חיטה מלאה וכו'). אפשר להשלים גם את שאר הוויטמינים דרך צריכה של הירקות הירוקים למיניהם, אגוזים וזרעים לסוגיהם השונים. בקיצור, את כל הערכים התזונתיים שיש בבשר אפשר להשיג גם בתזונה מהצומח (למעט B12 שנמצא גם בביצים ובחלב). המון בריאות ושבת שלום.

12/05/2006 | 09:59 | מאת: ד"ר יעל הס

יפה אמרה חגית. אני לא יודעת על סמך מה אמרו לך להוריד את כמות הבשר שאתה צורך (כולסטרול גבוה?), אבל תמיד יש אפשרות לאכול עוף או דגים ודרכם להשלים את צריכת החלבון שלך. כמובן שמה שאמרה חגית נכון. בנוסף, יש לדאוג לתוספת ברזל - ע"י צריכה של ירקות ירוקים, שומשום, רימון טרי בעונה וכו'.

מנהל פורום רפואת משפחה