שאלה
דיון מתוך פורום רפואת משפחה
לדר שלום אני בת 26 לאחרונה לאחר פעילות גופנית כגון הליכה של כשעה או אפילו פחות בזמן מנוחה אני מרגישה קיבוצים קטנים ורבים למשך חצי שעה בשתי הרגליים לכל אורך הרגל אבל בעיקר באזור השריר הדו ראשי ואחורי ברגל דבר שלא היה קיים אף פעם ויש לציין שאני מתאמנת באופן קבוע שנים הדבר מאוד מפריע לי הייתי רוצה לדעת אם זה יכול לנבוע מחוסר בויטמין מסויים? או כדאי לעבור בדיקה מסויימת?
לקח לי כמה שניות להבין מה זה להרגיש קיבוצים (להבדיל ממושבים? מושבות? כפרים?)... לדעתי, כדי לא להרגיש התכווצויות (או כיווצים) ברגליים, צריך לפני פעילות גופנית לעשות חימום כולל מתיחות של השריר הדו ראשי ואחרי הפעילות לעשות "קירור". לי זה קורה בד"כ כאשר אני עושה פעילות גופנית אינטנסיבית שהיא שונה ממה שאני עושה בד"כ (למשל כשאני הולכת לשחות אחרי שלא שחיתי הרבה זמן, אבל אני עושה הליכות כמעט כל יום). בקיצור - אני לא חושבת שיש חסר כלשהו אלא פשוט צריך לדאוג לחמם נכון את השרירים לפני הפעילות ולקרר אותם לאחריה.
מצטערת על השגיאות..קורה לי שאני ממהרת בכל אופן הכוונה שלי בכיווצים היא לא התכווצות בשרירים שנובעת מחומצת חלב בשריר וכואבת למחרת האימון אלא הכוונה לכיווצים חוזרים על עצמם במהירות כמו מכות חשמל קטנות למשך זמן מסויים לאחר האימון