יתר לחץ דם

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

06/07/2001 | 23:48 | מאת: יעקוב

סובל מיתר לחץ דם. שמעתי על תרופה חדשה שהומלצה על ידי ד"ר רפי קרסו. האם תוכלו לתת לי את שמה, לפי המלצתו היא כמעט ואינה בעלת תופעות לוואי.

לקריאה נוספת והעמקה
07/07/2001 | 00:06 | מאת: דר' יובל רבינוביץ

אינני יודע על מה הוא המליץ. מחקרים ביתר לחץ דם מתבצעים כל הזמן. אין שום תרופה ללא תופעות לוואי. את התרופות נהוג להתאים למצבו הכללי של החולה, מחלות נוספות שמהן הוא סובל וגורמים אחרים. בינתיים - רק לגבי שתי קבוצות של תרופות הוכח שהן מאריכות חיים, ולשתיהן יש תופעות לוואי. פרופ. קרסו הוא נאורולוג שיש לו גם עיסוקים נוספים. טיפול ביתר לחץ דם אינו אחד מהתחומים שלו, ככל הידוע לי, אם כי יתכן שאני טועה בנקודה זו.

10/07/2001 | 01:45 | מאת: דוד

ליעקב שלום רב, פרופ' רפי קרסו התארח בתוכנית בוקר בטלויזיה (בערוץ 2) בתאריך 18/6/01 (אני זוכר טוב את התאריך כי הייתי בבדיקה מסוימת באותו היום), התרופה לטיפול ביתר לחץ דם אשר הוא המליץ עליה נקראת "טריטייס" (רמיפריל), הוא אמר שבמחקר שנעשה התברר שהתרופה יעילה במניעת התקפי לב, וגם מסייעת לחולי סכרת, ואין לה כמעט שום תופעות לוואי. הרבה בריאות, דוד

מנהל פורום רפואת משפחה