הידבקות במחלת הנשיקה
דיון מתוך פורום רפואת משפחה
שלום! אצל חברתי אובחנה מחלת הנשיקה, והיא חולה בה כבר כ-3 שבועות. עפ"י מה שקראתי כאן באתר, במקרים רבים של המחלה גם לאחר ההחלמה מהמחלה, הוירוס שגרם לה (EBV) עדיין קיים בגוף במשך זמן רב. שאלתי היא - עד מתי עלינו להימנע מנשיקות? הקביעה לפיה יש להימנע מכך במשך תקופת המחלה ברורה לי, אך אם אמנם הוירוס קיים בגוף גם אחרי המחלה, האין משמע הדבר שעדיין קיים סיכון להידבק בה דרך העברת רוק? (או שמא סיכוי זה קטן או לא קיים לאחר תום המחלה) בתודה מראש, נדב.
וירוס ה EBV לא עוזב את הנדבק אף פעם, אבל זה לא אומר שחברתך צריכה לעבור מעתה ועד עולם למושבת מצורעים. ברגע שהיא מרגישה טוב וכבר אין לה חום או כאבי גרון אפשר לעשות כל דבר שבא לה לעשות.
יעל שלום! תודה על תשובתך המלומדת. שאלתי אם כן - הכיצד הסיכון להידבקות בוירוס פוסק כאשר נגמרת המחלה, אם הוירוס עוד נשאר בגוף?