ריריות
דיון מתוך פורום רפואת משפחה
שלום.מהי פגיעה בריריות?הפגיעה היא בגלל הקרנות שעבר אדם שחלה לפני 9 שנים בסרטן ריאה ועבר כריתת ריאה מלאה.לא עבר כימוטרפיה.בשנה האחרונה בצילום חזה היה כתוב שיש החמרה בנזקי ההקרנות ואכן סובל משיעול מלווה בליחה וסינוסיטיס.מה יכולה לגרום פגיעה בריריות?אודה לך על כל תשובה גם אם חלקית.תודה
.
קצת סבלנות, יש לרופאים עוד דברים על הראש חוץ מהפורום. אייך את מצפה שבפחות משעה כבר תהיה לך תשובה, תחכי בסבלנות ויענו לך ובמקום לבוא בטענות אולי תודי לרופאים על עבודת ההתנדבות המדהימה שהם מבצעים פה..
כל מערכות ה"צנרת" בגוף מרופדות ברירית שתפקידה גם להפריש חומרי סיכה ותאים מגינים וגם לכוון את ההפרשות לכיוון מסויים (בעזרת מערכות שרירים וריסים). תאים אלה המרכיבים את הרירית עומדים בפני שחיקה מתמדת ולכן יש צורך ביצירה של תאים חדשים בקצב מואץ ולכן אלה תאים המתחלקים מהר מאד ומתחדשים במהירות. כשנותנים טיפול כימותרפי או טיפול הקרנתי הוא מכוון להרס תאים המתחלקים מהר - למשל תאים סרטניים ואכן הטיפולים האלה הורסים את אותם תאים. מכיון שיש בגופנו גם תאים אחרים שמתחלקים מהר - למשל תאי הריריות גם במעיים וגם בחלל הפה ומערכת הנשימה, יש פגיעה בתאים האלה ולכן יש תופעות כמו שלשולים, בחילות והקאות, או ירידה בהפרשת רוק או קושי בניקוי הפרשות בדרכי נשימה. מכיון שגם זקיקי השיערות הם תאים המתחדשים מהר - מופיעה גם נשירת שיער כתופעת לואי. מקווה שזה עוזר לך קצת.