מיפוי עצם
דיון מתוך פורום רפואת משפחה
שלום, בצעתי מפוי עצם בעקבות תלונות על כאבי עצמות וירידה בצפיפות העצם. תשובת מפוי: קיימת קליטה מוגברת של כף רגל שמאל אולם שאר השלד תקין. שינויים ארטריטיים? התוכלי להאיר את עיניי? מה אמורה לגלות מפוי עצם? תודה.
לקריאה נוספת והעמקה
מיפוי עצמות יכול לגלות איזורים של דלקת (בהם בד"כ מצטבר יותר חומר רדיואקטיבי) איזורי שבר (שברי מאמץ) שגם בהם יש תמונה אופיינית וכן ממצאים שלא קשורים לשלד שעלולים לגרום לפגיעה בו כמו גרורות או גידולי עצם. הבדיקה שלך יחסית "תמימה" ולא מצאה שום דבר מלבד משהו בכף רגל שמאל שחשוד לאיזור של דלקת בפרק. ייתכן שצריך לחפש את הסיבה במקום אחר.
תודה, מקווה ש"תמימה" אינה מרמזת על מחלה קשה... אין לי כאב חזק יותר בכף רגל שמאל מאשר בימין האם שקיעת דם גבוהה יכולה לנבוע מממצא זה? האם יש צורך בקבלת טיפול ואיזה?