התפתחות ילדים

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

09/01/2001 | 23:04 | מאת: שרונה

שלום רב! בני בן ה-11 הוא במעקב אצל רופא מטפל מבחינת התפתחות בשנה האחרונה הוא גבה רק ב-1.5ס"מ, רופא המשפחה המליץ על בדיקות דם וצילום כף היד בצילום כף היד שלו מתאים לילד בן 10. ברצוני לדעת האם צריל לתת לו הורמון גדילה ומה הנזקים שעלולים להיות עקב טיפול זה תודה.

13/01/2001 | 16:44 | מאת: chen

שלום, אני תלמידת ב"ס אורט עכו , אני לומדת במגמת ביולוגיה. עושה עבודה על הורמון הגדילה אצל ילדים . אני מעונינת לדעת כיצד מתבצע הטיפול באמצעות הורמון הגדילה בילדים הסובלים מבעיות בתפקוד הורמון הגדילה, ומהם היתרונות והחסרונות של טיפול זה? בתודה חן.

19/01/2001 | 20:10 | מאת: שרונה

שלום לכם לפני כ -10 ימים הפניתי לפורום שאלה בנושא התפתחות הילדים למה אתם לא עןנים לי ? אבקש לקבל את תגובתכם בהקדם. תודה

31/01/2001 | 22:48 | מאת: תהילה

שרונה שלום רב, ביתי בת השלוש החלה לקבל טיפול בהורמון הגדילה לפני חודש, זאת בעקבות ארועי היפוגליקמיה עד למצב של איבוד הכרה. נמצא כי בלוטת יתרת המוח מפרישה רמה נמוכה של הורמון הגדילה, ומכאן יש קשר ישיר לרמת הסוכר כאשר היא נמצאת בצום(מעל שלוש שעות, שנת לילה).כמו כן הסיבה שהביאה לקבל טיפול זה היא שהינה קטנה מבחינה פיזית קטנה לגילה(שוקלת 10 ק"ג וגובהה 80 ס"מ - נתונים ממוצעים של גיל שנה וחצי). על מנת לקבל הטיפול בהורמון הגדילה יש לעבור ועדה רפואית ממלכתית של משרד הבריאות, והכוונה להוכיח באמצעות טסטים (בדיקות דם ממשכות) המעידים על הפרשה נמוכה של הורמון גדילה ורמה נמוכה של סוכר בצום וכמו כן יש לחזק את הצורך בתאור ההתפתחות מההריון ועד היום(כבר בחודש חמישי היה פיגור בגדילה תוך רחמי וזו הסיבה לפגות, היה עכוב במוטוריקה עדינה עד גיל שנה וחצי ועיכוב בדיבור שהיום מתחיל להסתדר). הטיפול בהורמון גדילה יגרום לכך שרמת הסוכר ב"מצבי חירום" אהייה טוב כך שלא תכנס להיפוגליקמיה(עד כה היינו צריכים לתת אוכל עשיר בפחמימות, ארוחות כל שלוש שעות ולא לתת לה לישון מעל 8 שעות ולתת לה שתיה מתוקה בשנת הלילה). הרפואה טוענת שהילדים הרזים אין להם "מצבורים" לשעת חרום. לגבי שאלתך מה לגבי ההתפתחות? בקשר למצבה של בתי, בעצם הינה קטנה פיזית לבני גילה, וזו עובדה שהילדים הקטנים סובלים מחברת הילדים. ואפשר לאמר שיש לה עולם משלה. הטיפול יגרום לכך שהיא תתחיל לצמוח ותוך כמה חודשים נראה גדילה משמעותית שבעצם תחזק אותה בריאותית, פיזית שבעצם יחזק אותה חברתית ותוכל להשתלב יותר בקלות ולהתפתח עם בני גילה. וכבר אנו מרגישים בשיפור בריאותי : העייפות הרבה שהיתה לה החלה להעלם, יש לה יותר כח להשתתף בפעיליות בגן(לא היה לה כח לשחק בחצר, לא היתה מסוגלת לשבת בריכוז, והיום יש שיפור בהדרגה אפילו הילדים למדו להיות בשקט שהיא מביעה את עצמה בריכוז!). ולכל המעוניין לדעת הטיפול נהפך להיות באופן יחסי פשוט מכיוון שהתרופה מוזרקת באמצעות NORDIPEN שהוא עט הזרקה חדיש קל ונוח והכי חשוב שהינו"ידידותי במראה" לילד(משחק עמו, צבעוני, בקופסא יפה(אינו מזכיר כלל מזרק) ולכן נוח לשמוש.

מנהל פורום רפואת משפחה