אנטיביוטיקה וגלולות למניעת הריון

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

11/06/2003 | 00:23 | מאת: אוריה

ניסיתי בכל פורומי הנשים, ללא הצלחה... אולי תוכלי לענות לי. אני משתמשת בגלולות למניעת הריון, במקביל במהלך השבועיים האחרונים השתמשתי באנטיביוטיקה (אוגמנטין 1500 מ"ג ליום). ידוע לי כי האנטיביוטיקה פוגמת ביעילות הגלולות למניעת הריון, אך איני יודעת מה טווח הזמן הבטוח. האם זה מספר ימים לאחר מכן, או שמא יש לחכות למחזור החודשי, ורק אחריו. אודה לך מאוד אם תעני לי.

11/06/2003 | 11:15 | מאת: ד"ר יעל הס

האנטיביוטיקה נמצאת בגוף זמן קצר מאד יחסית ולכן לדעתי תוך יום יומיים מסיום הטיפול האנטיביוטי ההשפעה שלה מבחינת האינטראקציה עם הגלולות כבר לא משמעותית, והבטיחות שלהן עולה.

מנהל פורום רפואת משפחה