אפנדיציט- המשך

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

09/06/2003 | 15:26 | מאת: סיון

ד"ר הס צהריים טובים, כנראה דיברתי יותר מידי... הכאבים חזרו ! אומנם לא באותה עוצמה כפי שהיו לפני יומיים אך זה מין כאב מוזר כזה שכאילו משהו מציק. אני חשה כאב בעיקר כשאני משנה תנוחה (משכיבה לישיבה או מישיבה לקימה) ואני ממש אובדת עצות. היום ביקרתי אצל מחליפתה של רופאת המשפחה שלי אשר נתנה לי טופס הפניה לאשפוז לשם "השגחה" כפי שציינה אך לא עשיתי בו שימוש שכן הבנתי כי אי אפשר לדעת אם אכן יש אפנדיציט עד לשלב די מתקדם. עליי לציין כי תשובות תרבית השתן עדיין לא הגיעו וכי אינני סובלת משלשולים/ הקאות. פשוט הכאב הטורדני הזה שכאילו יש לי משהו בבטן (חוץ מהעובר...) שלא מניח לי... מה לעשות??? במידה וזו אכן דלקת באפנדיציט, הכאבים אמורים להתחזק? מה אני אמורה להרגיש? האם אין איזשהי בדיקה שיכולה לאשש או לשלול קיום אפנדיציט? האם כדאי לקבוע תור לכירורג מומחה? האם הפתרון היחיד הוא אשפוז לשם "השגחה"? מצד אחד אני חוששת להתאשפז אך מצד שני אני מפחדת שאם חלילה אכן מדובר באפנדיציט, אגיע לביה"ח מאוחר מדי... (אמרו לי שאם חלילה התוספתן מתפוצץ, אני יכולה להגיד שלום להריון...) בבקשה בבקשה- עזרה דחופה. מה לעשות??? תודה !

09/06/2003 | 15:29 | מאת: סיון

שכחתי לשאול- במידה ו"תופסים" בזמן את הדלקת, האם ניתן לטפל באנטיביוטיקה או שחייבים לנתח? האם הניתוח עלול חלילה להזיק להריון? כמה זמן הוא נמשך? תודה !

09/06/2003 | 16:01 | מאת: רותם

סיון היי לפי מה שאני יודעת (אינני רופאה) ניתן לטפל באפנדציט ע"י מתן אנטיביוטיקה אבל לרוב מנתחים. מכיון שאם זה עושה בעיות חבל להשאיר את זה בגוף ייתכן והעובר לוחץ לך על האיזור?? באיזה שלב של ההריון את? לחצו לך על האיזור? האם כאב לך? מדוע את לא הולכת לבדיקה מקיפה???? בבית חולים אם צריך????

מנהל פורום רפואת משפחה