הזריקה המשולשת

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

12/12/2000 | 15:22 | מאת: יוחנן

נולד לי תינוק לפני כחודש. נודע לי שבגיל חודשיים בערך הוא צריך לקבל את "הזריקה המשולשת " . מה זה בדיוק ? האם זה חובה ? האם זה חיוני ? האם יש אמת בכך שנמצא קשר בין אוטיזם לקבלת הזריקה ?

16/12/2000 | 12:34 | מאת: איריס

הזריקה המשולשת (למעשה הינה מרובעת) כוללת שעלת, שיתוק מוחין, ועוד שתי מחלות ששכחתי כרגע. אין קשר בינה לבין אוטיזם - זו מחלה תורשתית העוברת בגנים ולא בחיסונים. חשוב לקבל חיסון זה למנוע שיתוק מוחין בתינוקות - זו מחלה מאד קשה. החיסון מתחלק למעשה לשלושה חלקים - הראשון בגיל חודשיים, לאחר מכן בגיל 4 חודשים והאחרון בגיל שנה. אל תתעצלי וחסני את הילדים בכל החיסונים הממולצים על ידי טיפת חלב.

02/01/2001 | 20:21 | מאת: יוחנן

אין לי מושג מי את או מהיכן את שואבת את הידיעה , המוטעית , כי אוטיזם עובר בתורשה . זו אינה תופעה תורשתית והגורמים לה אינם ידועים. מחקר שנערך בבריטניה הראה קשר בין חיסון שניתן לתינוקות להופעת האוטיזם ( מופיע בגיל שנה בערך ) . בכל מרקה תודה על העצה.

מנהל פורום רפואת משפחה