ויטמין B12

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

24/11/2002 | 10:24 | מאת: מאיה

שלום! אני סובלת ממחסור כרוני של ויטמין B12 . עד כה קיבלתי זריקות ולאחרונה רופא המשפחה שלי אמר כי ניתן לקבל את הויטמין בצורה של ספריי לאף, תרופה חדשה, בשם נסקובל, האם זה מוכר לך, ואם כן, האם זה יעיל כמו הזריקות, לפי טענת הרופא ישנם מחקרים המשווים את התכשיר לזריקה, מה דעתך?.

24/11/2002 | 12:56 | מאת: איציק

אישתי סובלת גם מחוסר וויטמין B12. בעבר היא קיבלה טיפול בזריקות. היום היא מטופלת בכדורים, אחד ליום במציצה. קראתי כתבה שטוענים שהיעילות של הכדורים טובה יותר מהזריקות. בכל מקרה אישתי לא אוהבת כדורים ולכן היא מפספסת הרבה פעמים. לכן אשמח לשמוע יותר פרטים על הספריי.

24/11/2002 | 18:33 | מאת: רוני

זהו ג'ל שנותנים דרך האף אחת לשבוע, תרופה, בדיוק כמו הזריקה ללא הכאב של הזריקה, ואין צורך לבוא לרופא אחת לחודש, אני בקופת חולים לאומית לכן קיבלתי הנחה על הטיפול לחודשיים, כנראה 50%, אז זה בסדר, בכל מקרה לי לט היו טובים הכדורים בגלל בעיות ספיגה. נדמה לי שקוראים לתרופה החדשה, נסקובל. רוני

25/11/2002 | 09:30 | מאת: ד"ר יעל הס

לא מוכר לי התכשיר, אבל קיימים היום בשוק תכשירים של ויטמין B12 הניתנים במציצה מתחת ללשון, שהם שווי ערך לזריקות, אז אני משערת שיש אפשרות לתכשיר בתרסיס לאף.

מנהל פורום רפואת משפחה