צריבה

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

24/10/2002 | 20:51 | מאת: חני

בעלי עבר התקף לב בגיל 43 (לפני שנה וחצי) והוכנס סטנט. מלפני מספר שבועות חש בצריבה באזור בית החזה לכיוון בית השחי ולאורך זרוע שמאל. קרדיאולוג שבדק אותו סבור שזה לא קשור ללב. אבקש לדעת לאיזה רופא עלינו לפנות? על מה זה יכול להעיד? בברכה

25/10/2002 | 14:36 | מאת: ד"ר יעל הס

זה בהחלט יכול להיות מהלב ודורש בדיקת קרדיולוג, שביצעתם. אבל זה גם יכול להיות משריר מתוח בגלל שינויי מזג אויר או מתח מקומי. חשוב שהוא נבדק ע"י קרדיולוג, ואם הכאב חוזר צריך לחזור לקרדיולוג. במקביל ניתן ללכת להבדק ע"י אורטופד.

25/10/2002 | 15:21 | מאת: חני

ראשית תודה. הצריבה מתפשטת לאזור הפנים הבטן והגב ולפעמים גם באזור הרגליים, כאשר היא מופיעה היא מלווה באדמומיות באזור הפנים גירוד וזעה. בביקור אצל הומוטולוגית לפני כשנה נתגלה שיש לבעלי קרשיות יתר גבולית. האם יש קשר? מה דעתך לאיזה רופא יש לפנות? בברכה ותודהד"ר הס כתב/ה: > > זה בהחלט יכול להיות מהלב ודורש בדיקת קרדיולוג, שביצעתם. אבל זה > גם יכול להיות משריר מתוח בגלל שינויי מזג אויר או מתח מקומי. > חשוב שהוא נבדק ע"י קרדיולוג, ואם הכאב חוזר צריך לחזור לקרדיולוג. > במקביל ניתן ללכת להבדק ע"י אורטופד.

מנהל פורום רפואת משפחה