לדר הס המשך

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

17/09/2002 | 09:25 | מאת: טל

ראשית , תודה רבה עבור תשובתך המפורטת. אני מצרפת את תשובתך כי השאלה היא 3 דפים אחורה ואני חוששת שלא תראי אותה. תשובתך בקשר לשאלתי על תוצאות בדיקת דם הייתה "סך כל החלבון (TP-B) הוא 5.3 שזה קצת נמוך, אבל ערכים אלו משתנים בהריון ואינם משקפים מצב אמיתי. בהריון בדרך כלל הערכים גבוהים מהנורמה (6-8.3). רמת האלבומין (ALB-B) הינה 3 שזה מעט נמוך. סיבות לחלבון נמוך יכולות להיות תזונה לקויה או איבוד חלבון בשתן. אני משערת שביצעת גם בדיקת חלבון בשתן ואם זה גבוה זה דורש מכקב צמוד. האם זה הריון ראשון שלך? האם משהיא ממשפחתך סבלה מרעלת הריון?" ולתשובתי, זהוא הריון שלישי שלי ואכן, בהריון הראשון סבלתי מרעלת הריון וגם בהריון זה עלה לחץ הדם שלי ואת בדיקת דם זו בצעתי בגלל החשד לרעלת הריון. בדיקת חלבון בשתן אני מבצעת כל יומיים והתוצאה היא שלילית. כך שלפי דעתי אין איבוד חלבון בשתן. בנוסף בדקתי את בדיקות הדם שבצעתי במהלך ההריון (אחת בכל שליש הריון) ובכולם ערכי החלבון היו מעט נמוכים מהנורמה ונעו סביב הערכים שרשומים מעלה. ציינת בתשובתך שסיבה נוספת יכולה להיות תזונה לקויה, האם ישנם מזונות מומלצים? האם תזונה לקויה הינה הסיבה היחידה או שיש עוד סיבות? מצטערת על הצפת השאלות והמגילה הארוכה אבל פגישתי הבאה עם הרופא היא בעוד 10 ימים ורציתי לדעת פרטים קודם. תודה רבה טל

לקריאה נוספת והעמקה
17/09/2002 | 18:06 | מאת: ד"ר יעל הס

טל שלום. אם קיים חשד לרעלת הריון כדאי להוועץ עם רופא הנשים שלך. בגדול, אם לחץ הדם לא מאד גבוה ותפקודי הכליות תקינים, ניתן לאכול פשוט יותר חלבון, דהיינו בשר/ביצים/דגים/קטניות/סויה - אבל לא להגזים במלח (בגלל יתר לחץ הדם). אם הערכים ככה לאורך כל ההריון אז אין סיבה לדאגה ופשוט צריך להמשיך ולעקוב. בהצלחה.

מנהל פורום רפואת משפחה