מבחן תגר למזון: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

אלרגיות למזון: אבחון וטיפול

מדוע אלרגיה למזון מתפתחת לרוב בילדים? מדוע אסור לבדוק רגישות למזון בבית, אלא רק במרפאה? והכי חשוב: אחרי שתקראו, תבינו מדוע במבה עשויה להציל חיים המזונות הנפוצים ביותר שבני אדם אלרגיים אליהם, הינם חלב פרה, ביצים, סויה אגוזים , בוטנים ודגים. אין כל ספק כי בישראל, חלבון החלב הוא הגורם העיקרי לאלרגיה למזון. בנוסף אליו, שכיחות האלרגיה לסומסום בקרב ילדי ישראל הנה שכיחה יחסית. כמובן שיש עוד הרבה חומרי מזון העלולים לגרום לאלרגיה, אבל אלה המזונות ה"מובילים" בגרימת אלרגיה. מדוע דווקא מזונות אלה כה נפוצים בגרימת אלרגיה? זוהי שאלה שאין עליה תשובה ברורה. כיום, הרפואה יודעת לזהות את המבנה החלבוני הגורם לאלרגיות, אך לא יודעת להצביע מפורשות על הסיבה המדויקת שבגללן אלרגיות נוצרות אצל אנשים מסוימים.מי נמצא בקבוצת סיכון לסבול מאלרגיה?חשוב לציין כי אלרגיה למזון אינה מחלה תורשתית; כך שאם, למשל, אח אחד במשפחה סובל מאלרגיה, אין הכרח כי גם אחיו...
ללמוד עוד על מבחן תגר למזון
אלרגיות למזון: אבחון וטיפול-תמונה

מדוע אלרגיה למזון מתפתחת לרוב בילדים? מדוע אסור לבדוק...

מאת: ד"ר מעוז סגל...
20/10/2015
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל למבחן תגר למזון?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד