הסכנה שמתחבאת בין העלים: מה עלול להפוך את הקיץ לסיוט עבור חיות המחמד שלכם?

(1)
לדרג
תוכן מקודם

הם קופצים, עוקצים, נצמדים ולעתים אפילו מעבירים מחלות מסוכנות - הקיץ הוא שעת השיא של הפרעושים והקרציות והם על הכוונת של חיית המחמד. כך תדעו להבחין, להגן ולטפל, לפני שיהיה מאוחר מדי

וטרינר
055-4524946 (מספר מקשר)

הקיץ כבר כאן, הטמפרטורות עולות וזה בדיוק הזמן שבו אנחנו הכי אוהבים לצאת מהבית, לטייל בטבע ולתת גם לחברים על ארבע ליהנות מהשמש. אבל רגע לפני שאתם אורזים מים, חטיפים ורצועה, חשוב שתכירו את אחת המגיפות הבלתי מדוברות של העונה החמה: פרעושים וקרציות. הם קטנים, חמקמקים ועלולים לגרום לנזק גדול, גם לבריאות של חיית המחמד שלכם וגם לשקט הנפשי שלכם.

הקטנים שמסתתרים בפרווה: מי אתם?

הפרעושים, חרקים זעירים ללא כנפיים, ידועים ביכולת הקפיצה המרשימה שלהם ובעקיצות המגרדות שהם משאירים אחריהם. הם לא רק מטרד, אלא גם סכנה בריאותית של ממש: מעבר לגרד העז, הם עלולים להעביר טפילים פנימיים כמו תולעי סרט, והחמור מכל, הם מתרבים בקצב מסחרר. מספיק פרעוש אחד כדי לייצר בתוך זמן קצר מכת פרעושים בבית שלם.

קרציה על עור של כלב. צילום: שאטרסטוק

קרציה על עור של כלב. מוצצת דם צילום: שאטרסטוק

הקרציות, לעומת זאת, שייכות למשפחת העכבישניים, דווקא פחות קופצות ויותר נצמדות. הן מתלבשות על עורו של בעל החיים וניזונות מדמו לאורך שעות ואף ימים. במקרה הזה מדובר לא רק במטרד אלא בסכנה ממשית, שכן קרציות עלולות להעביר מחלות כמו קדחת הקרציות שעלולה להיות קטלנית עבור כלבים אם לא יקבלו טיפול מיידי.

מה עם פשפשים? לא פעם אנשים מבלבלים בין פרעושים, קרציות ופשפשים, אך מדובר בעולמות שונים. הפשפשים (ובמיוחד פשפשי המיטה) לרוב מטרידים דווקא את בני האדם ולא את חיות המחמד. הם אוהבים להתחבא במזרנים, רהיטים וסדקים ומופיעים בעיקר בחללים סגורים – לא בטיולים בטבע. אם אתם מגלים עקיצות מוזרות בבוקר, זה הזמן לחפש מתחת למיטה, לא מתחת לזנב של הכלב.

איך תישארו בשליטה?

הדרך הכי טובה להתמודד עם פרעושים וקרציות היא בכלל לא להגיע לשם. המפתח הוא מניעה קבועה וטיפול מיידי עם הופעת הסימנים הראשונים.

ביקור וטרינרי סדיר – אחת לחודשיים-שלושה, גם בלי קשר לעקיצות, יכול להציל את חיית המחמד שלכם מסבל מיותר. הוטרינר יוכל לזהות סימנים מקדימים כמו גירוד בלתי פוסק, אי שקט או נקודות שחורות בפרווה.

טיפול מתאים - קיימים כיום תכשירים מתקדמים למניעה וטיפול כמו קולר, טיפות, תרסיסים או כדורים  אשר מותאמים באופן אישי לפי סוג, גיל ומשקל החיה. פנו לוטרינר להתאמה מדויקת של הטיפול.

היגיינה – גם הטפיל הכי קטן צריך מקום לגדול בו. שאיבה תכופה של שטיחים, כביסה של מצעים, ניקיון קבוע של המיטה או הפינה של חיית המחמד – כל אלה עוזרים לשבור את מחזור החיים של הטפיל ולעצור את ההתפשטות.

אל תחכו לגרד הראשון

פרעושים וקרציות הם אולי קטנים, אבל ההשלכות שלהם עלולות להיות כואבות, מסוכנות ומאוד לא נעימות, גם לכם וגם לחיית המחמד שלכם. טיפול מונע, הקפדה על ביקורים סדירים אצל הוטרינר והיגיינה יומיומית יבטיחו שגם בקיץ הזה תוכלו לטייל בטבע בראש שקט, ולהשאיר את הצרות הקטנות מחוץ לפרווה.

מרפאות וטרינריות בשכונה מעניקות שירות ביבנה ובפתח תקווה. מוזמנים ליצור קשר בכל שאלה או בעיה בווטסאפ: 054-9450626 (פ״ת) או 054-9450626 (יבנה). רוצים לתאם תור לבדיקה? צרו קשר בטל':  03-3019271 (פ״ת) או 08-3740019 (יבנה), במייל:  [email protected] או בקרו באתר

 המידע במאמר זה הינו כללי בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ רפואי מקצועי

(צילומים: שאטרסטוק)

וטרינריות בשכונה - יבנה / ד"ר אפרת גינגיס
שדות שמסומנים בכוכבית הם חובה
חשוב לדעת: לאחר מילוי הטופס פרטיך יועברו למרכז השירות של Zap Doctors ומשם לרופאים. לעיתים רחוקות לא נוכל להעביר את הבקשה, או שהיא תועבר באיחור. לכן, בכל מקרה של בעיה דחופה אנו ממליצים להתייעץ עם רופאים בקופ"ח או בבי"ח ולהימנע ממילוי פרטים אישיים, רגישים או חסויים בטופס.
רוצה לדרג?
זה יעזור לכל מי שייחפש מידע רפואי על התחום

עוד בתחום