סוללה נשלפה מאפו של פעוט

(0)
לדרג

פעוט הובהל לחדר המיון שבמרכז הרפואי זיו בצפת עם כאבים, קשיי נשימה ונזלת מוגלתית שחורה. בחדר הניתוח, תחת הרדמה מלאה, חולצה מאפו סוללה קטנה ועגולה

מאת: מערכת zap doctors

פעוט בן שלוש מהגליל העליון הובהל על ידי הוריו לחדר המיון במרכז הרפואי זיו, לאחר שבעת משחק החדיר סוללה קטנה ועגולה לנחיר האף. ההורים הבחינו כי משהו אינו כשורה עם בנם רק כשעתיים לאחר המעשה, בעת שהפעוט החל להתלונן על כאבים, קשיי נשימה ונזלת מוגלתית בצבע שחור החלה לזלוג מאפו.

ההורים המבוהלים מיהרו להגיע לחדר המיון, שם ערכו הרופאים בדיקות, כולל צילומי רנטגן שהראו בבירור, כי הסוללה הקטנה, ממוקמת בעומק הנחיר. מנהל מחלקת אף אוזן גרון וניתוחי פנים, ד"ר מחמוד סקר, הוזעק במהירות לחדר המיון והפעוט הועבר לחדר הניתוח. תחת הרדמה מלאה, בפעולה אנדוסקופית עדינה, שלפו ד"ר סקר והצוות הרפואי את הסוללה מתוך אפו הקטנטן.

ד"ר סקר מציין כי מדובר בפגיעה מסוכנת ובלתי נעימה, שכן הבטרייה שחררה חומרים כימיים וגרמה לכווייה פנימית ולרקמת נמק בתוך האף, שהצריכה את אשפוזו של הפעוט והמשך טיפול אינטנסיבי שכלל מתן אנטיביוטיקה תוך ורידית ושטיפות מקומיות: "הסוללה נדבקה לריריות האף והחלה לשחרר חומרים מזיקים. נדרשנו לבצע את ההליך תחת הרדמה מלאה, כדי שנוכל לחלץ בבטחה את הסוללה מהמיקום בו נתקעה, מבלי לגרום כאב ונזק נוסף לילד. במקרים כאלו חובה לפנות לעזרה רפואית במהירות האפשרית, על מנת למנוע נזק נרחב ובלתי הפיך. לשמחתנו ההורים מיהרו להגיע למיון ברגע שנוכחו לדעת שמשהו לא תקין וכך נמנע נזק לטווח הארוך", אמר ד"ר סקר.

במהלך החודש האחרון פונו למרכז הרפואי זיו תינוקות, ילדים ואף מבוגרים, לאחר שבלעו או שאפו גופים זרים, בהם תינוק בן שנה וחצי שסבל משיעול מתגבר וקשיי נשימה - בחדר הניתוח שלפו הרופאים מגרונו גרעין גדול של אבטיח ואפשרו חזרה לנשימה תקינה; בנוסף, פעוט בן שנתיים שבלע כפתור פלסטיק קטן בקוטר 1.5 ס"מ, שנתקע בשליש עליון של קנה הוושט, הובהל אף הוא לחדר המיון בזיו, שם חילצו הרופאים מגופו בהצלחה את העצם הזר ומסכן החיים.

עקב ריבוי המקרים בעת האחרונה, מבקש ד"ר סקר מההורים, המטפלים והמבוגרים האחראיים, להיות מודעים וערניים לסכנות שבבליעה ושאיפת עצמים זרים על ידי ילדים, פעוטות ותינוקות. תינוקות עד גיל שנה נמצאים בשלב התפתחותי בו הם חוקרים את סביבתם דרך הפה. בשלב זה התינוקות מכניסים ידיים וכפות רגליים לפה בתדירות גבוהה וגם תוחבים לפיהם צעצועים, מאכלים, לכלוכים וכל דבר הנקרה בדרכם. חשוב לדעת, כי חדירה של עצמים זרים לגוף הילד יכולה להתרחש בשאיפה לתוך דרכי הנשימה או בבליעה. שני המקרים עלולים להוביל לסכנת חיים. חפץ חד שנבלע מסוגל לנקב את הוושט ואת מערכת העיכול ועצם שנשאף עלול לסכן את דרכי הנשימה. בכדי להימנע מהיקלעות למצבים מסכני חיים אלו, חשוב לסרוק באופן תמידי את המקום בו נמצא ילד העגלה, המיטה ומשטחי הפעילות שלו, ולוודא היטב, כי אין חפצים זעירים נגישים, שהוא עלול לשים בפיו, כמו חלקי משחקים, פיצוחים, תכשיטים ותליונים.

"יש לשים לב לסוגי הצעצועים אותם רוכשים, כדי שיותאמו לגילאי הילדים ויהיו מצויידים בתקן בטיחות ישראלי של מכון התקנים. ההורים חייבים למנוע גישה מתינוקות ופעוטות למשחקים המכילים חלקים זעירים מתפרקים, במיוחד סוללות של צעצועים אלקטרוניים, העלולות לגרום לכוויות קשות, פציעות מסוכנות, נמק וזיהומים. יש לשים לב במיוחד לתלונות על כאבים והפרשה דמית מהאף", אומר ד"ר סקר ומוסיף: "אם קיים חשד לגוף זר מסוג סוללה, לא להתמהמה. חובה לפנות למיון מיידית בכל שעה, ללא דיחוי!".

רוצה לדרג?
זה יעזור לכל מי שייחפש מידע רפואי על התחום