20 אחוזים מהאוכלוסיה צורכים מלח בכמות הגבוהה מהמותר

(0)
לדרג

20 אחוזים מהאוכלוסיה צורכים מלח בכמות הגבוהה מהמותר

צריכת המלח היא גורם חשוב המפשיע על עליית לחץ הדם בקרב האוכלוסיה. צריכת המלח הממוצעת הנה 10 גרם ליום - היינו: עד שתי כפיות מלח. ככל שצריכת המלח עולה - גדל הסיכוי לעליית לחץ הדם ולנזק, כך מוסר ד"ר יבגני מרזון מקופ"ח לאומית.

צריכת יתר של מלח תלויה לא רק בחשק לאכול מאכלים מלוחים אלא גם ב"סף חוש הטעם". מחקר שנערך מצא כי לחולים עם יתר לחץ דם יש סף טעם גבוה למלח (Salt taste threshold) כלומר, אנשים אלו לא חשים בטעמו של מלח המצוי בריכוזים נמוכים במזון ולכן מוסיפים כמויות נוספות של מלח למזון.

תיאוריה נוספת המקובלת על הרופאים גורסת כי כשליש מהסובלים מיתר לחץ דם הם אנשים הרגישים למלח, כלומר: מגיבים בעליית לחץ הדם אפילו בעת צריכה של כמויות קטנות של מלח.

רוב הרופאים תמימי דעים כי יש לבצע שינוי בהרגלים של צריכת מלח ועישון, כצעדים ראשונים בטיפול ביתר לחץ-דם.

רוצה לדרג?
זה יעזור לכל מי שייחפש מידע רפואי על התחום